Guvernul a decis: RADEF a pierdut lupta pentru Sala Capitol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis astăzi printr-o Ordonanţă de Urgenţa ca Sala Capitol şi grădina de vară din Timişoara să revină municipalităţii. Clădirea a fost construită de Primăria Timişoara în 1921, dar a ajuns în proprietatea RADEF care dorea să valorifice spaţiul.

Sala Capitol, în care funcţionează Filarmonica Banatul, a fost atribuită în luna mai Regiei Autonome a Filmelor, tot printr-o Ordonanţă de Urgenţă, prin care 150 de cinematografe şi grădini de vară din ţară revin celor de la RADEF. În numai trei luni, după numeroase presiuni şi lobby-uri pe toate nivelurile, Guvernul a introdus în dezbatere o nouă hotărâre prin care Sala Capitol şi grădina de vară din Timişoara să revină municipalităţii, cea care a construit clădirea în 1921.

E o mare bucurie această decizie. A fost o luptă crâncenă la care au participat primarul, preşedintele CJT şi liderul minorităţilor. Am avut şi sprijinul lui Ioan Holender, s-au făcut persiuni la nivel foarte înalt, de e la consulate, ambasade, dar un mare merit a avut şi presa. E o performanţă că în trei luni am întors decizia”, a declarat Ioan Coriolan Gârboni, preşedintele Filarmonicii Banatul.

Urmează ca decizia să fie publicată în Monitorul Oficial, iar apoi Consliul Local va oferi sala Filarmoncii Banatului cu titlul gratuit.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite