Jackie Ionescu: "Valoarea jucătorilor, echipei şi forţa psihică au fost anulate la Galaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Ion V. Ionescu prezintă câteva motive pentur care titlul a plecat în Moldova. Poli, spune el, a fost „o echipă legumă” cu Oţelul. Printre argumentele lui Jackie este şi tactica greşită pentru meciul de la Galaţi.

Fotbaliştii de la Poli au fost mai aproape care niciodată de câştigarea primului titlu din istorie. În opinia specialiştilor, în confruntarea cu Oţelul Galaţi alb-violeţii aveau toate atuurile de partea lor: cei mai buni jucători, cea mai bună echipă, cu forţa psihică de partea lor. Nu au fost însă de ajuns pentru a declanşa fiesta în Timişoara.



GALERIE FOTO DIN PIAŢA UNIRII

Cei aproximativ 5.000 de suporteri care au urmărit meciul în Piaţa Unirii, pe un ecran gigant, au plecat acasă dezamăgiţi. Oţelul a câştigat cu 2-1 şi a devenit noua campioană a României.

Profesorul Ion V.Ionescu a încercat să răspundă la întrebarea „de ce a pierdut Poli titlul?”.  

Mai întâi de toate, au pierdut pentru că au câştigat cei de la Oţelul. Apoi, avantajele noastre, valoarea jucătorilor, echipei şi forţa psihică au fost anulate de câteva evenimente. Supramotivarea, supraevaluarea, autovictimizarea şi acuzarea gălăţenilor i-au demotivat. A fost o echipă legumă cu Oţelul”, a declarat Jackie Ionescu.



Tactică greşită

Reputatul om de fotbal e de părere că Duşan Uhrin jr. a greşit alcătuirea echipei pentru meciul cu Oţelul. „Echipa pe plan tactic nu a funcţionat. A fost concepută pentru contraatac, când trebuia să atacăm. Ignijatevici nu este un jucător de construcţie, Ricketts este un fotbalist de contraatac, care are nevoie de spaţii largi. Nu poate juca cu spatele la poartă. Zicu nu a jucat pe postul lui decât din minutul 70, când a intrat Magera. Nikolici, Zăgrean sau Axente ar fi fost soluţii mai bune”, a mai declarat Jackie Ionescu.

Întrebat dacă Oţelul este o campioană meritoasă, Jackie Ionescu a spus: „În această ultimă partidă a jucat foarte bine. Dacă adăugăm şi meciurile din toamnă, poate că îşi justifică statutul de campioană. Poli a pierdut campionatul pentru că au irosit multe puncte importante”, a mai declarat Ionescu.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite