UPDATE Poli Timişoara nu a primit licenţa, dar rămâne să joace în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suporterii timişoreni au parte şi de bucurii într-o perioadă grea
Suporterii timişoreni au parte şi de bucurii într-o perioadă grea

La Casa Fotbalului din București va avea loc, astăzi, de la ora 11.00, o nouă ședință a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Deznodâmântul va fi transmis în jurul orei 12.00, în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE, ora 14.10

Răsturnare de situaţie la Casa Fotbalului. Conform Pro Sport, în urma şedinţei Comitetului Executiv al FRF s-a decis că Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa vor rămâne în Liga 1, chiar dacă nu au primit licenţa. FC Bihor va avea de asemenea drept de promovare.

Singurul criteriu care a contat în momentul în care s-a definitivat tabloul Ligii 1 din sezonul viitor a fost cel sportiv, procesul de licenţiere nefiind luat în calcul!

Comitetul Executiv al FRF a supus la vot rămânerea echipelor Poli şi Gloria Bistriţa în Liga 1. Au fost 9 voturi pentru, 2 abţineri şi 2 voturi împotrivă.

UPDATE. ora 14.00

Liderii suporterilor de la Poli se vor întâlni în această seară pentru a hotărî ce au de făcut în urma deciziei FRF. "Am văzut toate actele. Până nu le-am văzut nu ştiam ce să cred. Hârtia fiscală datată 29 martie 2011 arată că Poli nu are nicio datorie. Din contră, mai trebuie să primească bani înapoi. Există un litigiu cu Benfica, dar este pe rol. Nu îmi explic ce se întâmplă şi de ce sunt împotriva noastră. Ne vom întâlni şi noi să vedem ce este de făcut. De data asta vreau un miting cu adevărat de protest", a declarat Paul Prodana, liderul Asociaţiei Suporterilor Druckeria.

UPDATE, ora 13.40

Reprezentantul UEFA a explicat că Poli va putea evolua în cupele europene doar din sezonul 2012-2013. Astfel, dacă Poli va primi acceptul de a continua în Liga I şi se clasează la finalul anului pe un loc de cupe europene, nu va putea juca în competiţia sub egida UEFA.

UPDATE, ora 13.20

"La Timişoara sunt datorii financiare restante la 31 mai 2011 faţă de autorităţile fiscale, sociale la plata obligaţiilor salariale", a spus Duru.

"Toate clubruile trebuie să-şi plătească datoriile către jucători, către alte cluburi când vine vorba de transferuri de jucători, şi către bugetul de stat. În conformitate cu diferite informaţii pe care le-am primit din partea unor cluburi europene, am aflat că Timişoara datorează nişter bani altor cluburi şi am transmis aceste documente în atenţia departamentului de Licenţiere din România. S-a decis că au fost încălcate criteriile de licenţiere şi nu s-a acordat licenţa", a mai declarat Traverso

UPDATE, ora 12.45

"Timişoara a terminat campionatul pe locul al doilea, dar nu a primit licenţa. Consecintele sunt cele din regulamentul de organizare a ROAF articolul 20, care spune ca un club care nu a primit licenţa e retrogratată în Liga a II-a. Acolo unde am constat că nu s-a acordat licenţa regulamentar am făcut apel. Am declarat trei apeluri. Două împotriva echipelor din LIga I, Timişoarei şi Bistritei, si Bihor Oradea aflat pe locul doi în a doua ligă”, a declarat Viorel Duru.

"Pentru participarea în cupele europene, toate cluburile trebuie să obţină licenţa din partea federaţiilor. Fără aceste licenţe nu vor putea juca în competiţiile noastre. Clubului FC Timişoara i s-a refuzat licenţa, astfel că nu vor juca în preliminariile Ligii Campionilor", a declarat Andrea Traverso, director UEFA pentru Licenţierea Cluburilor şi Fair Play Financiar.


UPDATE, ora 11.00:

Dacă Comitetul Executiv va hotări să rămânem în Liga I, nu ne va face un mare favor, ci pur şi simplu ne va face dreptate. Astăzi se poate îndrepta o eroare foarte mare. Dacă nu vom reuşi să ne facem dreptate aici, probabil că o vom face la TAS. Dacă Tribunalul Sportiv ne va da un verdict favorabil până pe 10 iulie, atunci vom putea participa şi competiţiile europen”, a declarat Marian Iancu, la Sport.ro.

Suspansul pentru suporterii alb-violeți se va încheia astăzi după ședința Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal, care este programat să înceapă la ora 11.00. La ședință participă și Andrea Traverso, directorul UEFA pentru Licențierea Cluburilor și Fair-Play-ul Financiar. Reprezentantul forului european vine la chemarea lui Mircea Sandu, care a cerut UEFA să facă un audit financiar la echipele care au terminat campionatul pe primele șapte locuri.

La Casa Fotbalului va avea loc și dezbaterea şi aprobarea unor modificări ale Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice. Acesta ar putea fi șansa echipei timișorene de a rămâne în prima ligă. Deocamdată, sigură este excluderea celor de la Poli din preliminariile Ligii Campionilor.

În jurul orei 12.00, Andrea Traverso și Viorel Duru (Directorul de Licențiere al FRF) vor susține o conferință de presă în sala "Ioan Chirilă" din incinta sediului FRF.

Întâlnire în trei la finala juniorilor

Marian Iancu s-a întâlnit cu Mircea Sandu și Dumitru Dragomir cu o zi înainte de ședință, la finala Campionatului Național de Juniori A, care s-a disputant la Buftea, între Poli Timișoara și Viitorul Constanța. Alb-violeții antrenați de Robert Frușa și Alin Artimon au câștigat titlul, după ce au învins echipa constănțeană cu 2-1. Patronul echipei bănățene pare să cunoască deznodământul, de vreme ce a început deja vânzările masive de jucători. Iancu a spus în repetate rânduri că în liga a III-a nu are nevoie de fotbaliști de renume și cu salarii foarte mari.

Alexa, Zicu, Burca, Magera, Cisovsky, Taborda, Helder şi Ignjatijevic sunt jucătorii care au plecat deja de la Poli în această vară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite