Gheorghe Chivorchian: “În următorii zece ani Poli nu ar fi avut rivali în România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul executiv al echipei de fotbal Poli Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat că obiectivul alb-violeţilor este revenirea în primul eşalon şi finala Cupei României, care să le permită evoluţia în cupele europene şi la anul.

Înainte de startul ediţiei 2011-2012 a Ligii secunde, Gheorghe Chivorchian, preşedintele clubului alb-violet, a ţinut să treacă în revistă evenimentele care au dus echipa în eşalonul secund. Acesta a spus că aşteaptă ca decizia abuzivă, incorectă şi contrar tuturor regulamentelor de a retrograda echipa va trebui motivată de cei de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane. “Cazul Poli este unic. Nu există un precedent. O comisie abilitată ne-a acordat licenţa, iar peste 11 zile, o altă comisie, tot abilitată, ne-a luat-o! De regulă, în anii trecuţi, prima comisie refuza să acorde licenţe, iar cea de a doua venea şi le-o acorda. Ne-am dus la TAS, am atacat decizia, dar au decis să menţină hotărârea federaţiei. Aşteptăm cu toţii motivarea acestei decizii”, a declarat Gheorghe Chivorchian.

Obiectivul este promovarea şi cupele europene

Oficialul echipei bănăţene susţine că s-a dorit distrugerea unei echipe care era pe cale să devină cea mai puternică din România. “În următorii zece ani nu am fi avut rivali în România. Faptul că acest club devenea cel mai puternic din ţară a deranjat. Deja eram o forţă prin club, autorităţi locale, suporteri şi faptul că eram în vest”, a mai afirmat Chivorchian.

Gheorghe Chivorchian a ţinut să precizeze şi obiectivul stabilit pentru sezonul 2011-2012. Fotbaliştii de la Poli vor avea ca sarcină promovarea în Liga I şi pătrunderea în finala Cupei României, pentru ca în vara anului viitor să echipa să joace din nou în cupele europene, chiar din postură de echipă de Divizia B.

Mai pleacă unul sau doi jucători

Directorul executiv al celor de la Poli a vorbit şi despre relaţia cu oficialităţile locale. “Nu este bună, ci foarte bună. Faptul că au fost lângă noi i-a deranjat pe unii care au început să facă tot felul de sesizări, informări la diverse instituţii ale statului. Contractul s-a realizat pe baza Legii Sportului şi unei Hotărâri de Guvern”, a declarat Gheorghe Chivorchian. Anul acesta, Poli nu a primit niciun ban din partea oficialităţilor locale, iar săptămâna viitoare va avea loc şedinţa în care se va decide în ce fel se vor implica pentru noul sezon. Chivorchian doreşte ca Poli să semneze parteneriate cu Primăria şi Consiliul Judeţean Timiş, bazate pe performanţă, în care să fie stipulate clauze concrete dacă sunt îndeplinite obiectivele.

Până pe data de 31 august, ultima zi de transferuri, Poli ar putea să se mai despartă de unul sau doi jucători. “O parte din jucători au plecat deja. Unora li s-au terminat contractele, iar pe alţii ne era foarte greu să le plătim contractele la acelaşi nivel. Probabil că va mai pleca un jucător. Sau cel mult doi. Eu sper să rămână toţi”, a mai declarat Gheorghe Chivorchian.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite