Criza economică i-a speriat pe proprietarii de terase, care nu s-au mai înghesuit la licitaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de muncitori au împânzit în această dimineaţă Piaţa Unirii din Timişoara, iar în zonă erau parcate camioane încărcate cu lemne şi scânduri. Fondul sonor din piaţă a fost asigurat de loviturile de ciocane şi maşinile de tăiat lemne.

Piaţa Unirii s-a transformat într-un veritabil joc de puzzle, în care piesele trebuie puse cap la cap, în cât mai scurt timp. „Cred că ne ia trei-patru zile să ridicăm terasa. Lemnele au fost depozitate, iar acum le folosim din nou. În mod normal, şeful vrea ca până la 1 mai să fie gata. Nu este foarte complicat, scândurile trebuiesc prinse în suport cu şuruburi”, a declarat Marian Marinţescu, un muncitor care au coordonat lucrările la una din terase.



Vezi aici galerie foto

Licitaţia pentru terasele din Piaţa Unirii a fost făcută doar pe şase luni, pentru că la sfârşitul anului vor începe lucrările de reabilitare a pieţei. Patronii care au prins un loc în Unirii vor avea de plătit doi lei pe metru pătrat, pe zi.



Spre deosebire de alţi ani, operaţiunea „Terasa” se află sub zodia crizei. „Nu a mai fost înghesuială ca în alţi ani. Doar pentru două zone au fost doi pe un loc în Unirii. În Piaţa Victoriei avem aproape zece locuri şi nu s-a licitat decât unul singur. În Piaţa Traian nu s-a prezentat nimeni”, a spus viceprimarul Adrian Orza.


image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite