Nicu Covaci, eternul nemulțumit: „În România nu există ingineri de sunet”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicu Covaci la butoanele mixerului
Nicu Covaci la butoanele mixerului

Liderul trupei Phoenix, alături de ceilalții mebri ai trupei, au stat trei ore la probele de sunet dinaintea concertului care va avea loc de la ora 20.30, în Piața Unirii din Timișoara

Membri trupei Phoenix au urcat pe scena din Piața Unirii, pentru probele de sunet, în această după masă, și nu au coborât decât după ce Nicu Covaci, liderul formației, nu a fost mulțumit de cum a sunat totul. Reglajele au durat aproape trei ore, spre deliciul celor care au avut drum prin Piața Unirii. Covaci a înjurat de mama focului, s-a enervat, a țipat la oamenii de la butoane, pentru că reglajele de la sunet nu au decurs cum ar fi dorit el. Ba nu se auzea el în monitoare, ba se auzea ceva distorsionat, ba instrumentele au scârțâit.


Nicu Covaci la proba de sunet

Supărat că sunetiștii nu reușesc să facă reglajele, chitaristul a coborât de pe scenă și a trecut chiar el la butoane. Nicu Covaci a rămas la mixer și în timpul reglajului făcut de ceilalți membri ai trupei. Într-un final, a exclamat: “Asta se întâmplă pentru că în România nu există o școală de ingineri de sunet. Toți învață după urechi. Dar sper ca acest concert să fie o reușită”, a spus Nicu Covaci. Cei prezenți în Piața Unirii au avut ocazia să asculte în avanpremieră piesele Phoenixilor, pe care le-au repetat pe scenă.

Concertul cu ocazia aniverăsrii celor 100 de ani de salubritate la Timișoara va începe la ora 20.30, iar conform contractului ține două ore.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite