Cum se bea un vin potrivit la masa de Paște

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinul nu poate lipsi de pe masă când vine vorba de sărbători. Nu toți știu însă cum se bea corect licoarea magică. La miel se bea vin roșu, la pui vin alb, iar la desert vin spumant.

De pe masa de Paște a românilor carnea de miel este principalul sortiment. Este vorba de un preparat care consumat irațional ar putea să pună la grea încercare stomacul. Tocmai de aceea, pentru carnea de miel se bea un anumit fel de vin. Despre ce este vorba ne spune Lucia Pârvu, eonolog și director general al celui mai mare salon de vinuri din țară, Vinvest. “Vinul nu poate să lipsească de pe masa de Paște, asta este sigur. La carnea de miel, care este o mâncare grea, este indicat un vin roșu, ușor, care ajută la digerare. Pot să recomand o Cadarcă, o Fetească Neagră sau un Pinot Noir”, ne-a spus Lucia Pârvu.

Cei care au renunțat la meniurile tradiționale și au trecut la mâncăruri mai sănătoase, cum ar fi puiul sau peștele, ori fructele de mare, specialistul vine cu alte propuneri. “La aceste mâncăruri ușoare se servește vinurile albe sau seci, cu aciditate și tărie alcoolică redusă. Poate fi Fetească Albă, Chardonnay sau Sauvignon Blanc”, a mai spus Lucia Pârvu.

Nici desertul nu poate fi ignorant, astfel că specialistul afirmă că cel mai important lucru de care trebuie ținut cont este ca prăjitura sau tarta de fructe să nu fie mai dulce ca vinul. “Aici recomand un vin spumant. Dar pot fi și vinuri demidulci și dulci”, a mai declarat Pârvu.
  

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite