Marșul Noii Drepte împotriva clanurilor țigănești „Timișoara trebuie să uite de toleranţă” GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizația Noua Dreaptă Timișoara a ieșit din nou în stradă pentru a atenția asupra ilegalităților făcute de mafia imobiliară și clanurile țigănești din oraș.

Marșul a început în fața Facultății de Medicină iar traseul a cuprins și Bulevardul C.D. Loga, unde majoritatea caselor au fost deja acaparate de romi. La miting nu s-au adunat decât în jur de 60 de persoane, care au arborat mesajul: “Pentru un oraș mai sigur împotriva infractorilor”. “Scopul acestui marș este de a atrage atenția autorităților asupra ceea ce se întâmplă în oraș. Ziariștii sunt bătuți pe stradă de țigani, cetățenii cinstiți sunt hărțuiți și terorizați să își vândă apartamentele mafiei imobiliare țigănești. Nunților lor blochează străzi întregi. Vrem să se aplice legea pentru toți. Mă așteptam la un număr mai mare de oameni, dar se pare că nici ora de desfășurare nu a fost prea potrivită. Mulți ne cataloghează extremiști”, a spus Bogdan Popa, președintele Organizației Noua Dreaptă Timișoara.



VEZI GALERIE FOTO

În rândul membrilor Noua Dreaptă au fost și câțiva cetățeni timișoreni care nu sunt membri respectivei organizații. “Timișoara trebuie să uite de toleranța de care a dat dovadă până acum. S-au cel puțin trebuie să fie una selectivă. Nu poți fi tolerant la absolut orice. Din păcate Noua Dreaptă nu are oratori care să atragă atenția în mod pozitiv”,  a declarat Sorin Arădean.

image
image
image

CITEŞTE ŞI:

Ţiganii au făcut scandal la Spitalul „Sf. Spiridon" din Iaşi


Printre cei care au mărșăluit au fost și persoane care au avut de suferit de pe urma baștanilor care încearcă să pună mâna pe apartamentele lor.
Sunt o victimă pe care nu o ajută nicio autoritate din oraș. Stau într-un imobil de pe strada Narciselor, unde un etaj a fost luat deja de țigani. Aceștia încearcă să mă facă prin toate metodele să le vând apartamentul meu. Și nu vă puteți imagina ce pot să facă”, a spus Ariana Bleau.

Alături de Noua Dreapta a fost și avocata Carmen Obârșanu, care a fost agresată de o țigancă, însă a pierdut procesul. “Timișorenii trebuie să se trezească”, a strigat Obârșanu.  

Pe parcursul marșului, protestatorii au strigat lozinci împotriva minorității țigănești. “Afară cu țiganii din țară”, “Țigane, nu uita, România nu-i a ta”, “Antonescu de trăia, în Siberia vă muta”, “Timișoara nu tolezează țigănia” s-a auzit pe străzile din oraș. Manifestanții au fost conduși de forțe impresionante de poliție, jandarmi și lucrători de la SRI, astfel că nu s-au înregistrat incidente. Acțiunea de protest s-a încheiat în fața Catedralei.

Noua Dreaptă primește sprijin de la OADOR


Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului din România a încheiat un protocol cu Noua Dreaptă. “Asociația dorește să lupte împotriva tuturor cetățenilor acestei țări care nu respectă moștenirea noastră culturală și spirituală. OADOR nu este contra romilor sau a nici unei alte minorități etnice din România, deoarece știm foarte bine că Timișoara a fost și va rămâne un oraș multicultural, dar ținem să vă anunțăm că începând de astăzi vom acționa alături de Noua Dreaptă împotriva tuturor clanurilor mafiote, indiferent de etnie, care nu respectă legea românească”, se arată în comunicatul semnat de comisarul-șef Teodor Rațiu, președintele OADOR.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite