Spectacol de viță veche cu lăutarii din Mârșa, Nea Vasile și Elvis-ul țiganilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taraful de la Mârșa promite un spectacol de zile mari la Timișoara, pe 30 august, în clubul River Deck. Liderul lăutarilor este Vasile Dinu, vocea de pe piesa "Dimineața pe răcoare" a celor de la Zdob și Zdub.

Cei din Taraful de Mârșa sunt chemați să concerteze în toate colțurile țării. Cu greu fac față cererilor. Sunt lăutarii adevărați, de la mama lor, care fac spectacol orinde se duc. Cel mai cunoscut membru al tarafuluin este Nea Vasile, Vasile Dinu, după numele din buletin, nimeni altul decât vocea de pe piesa “Dimineața pe răcoare”, a celor de la Zdob și Zdub.



Vasile și ai lui sunt printre cei mai buni și mai apreciați lăutari din țara. Originalitatea și autenticitatea melodiilor sunt cele care îi recomandă. “Cântăm balade, doine, cântece lăutărești vechi de sute de ani”, afirmă Vasile Dinu, solist vocal, țambalist și liderul tarafului.

Un spectacol al lăutarilor lui Vasile este întotdeauna unul plin de surprize plăcute, deoarece “toți din taraf știu să cânte și altceva. Unul cântă populară, unul știe melodii țigănești mai bine, unul mai moderne, toți știm câte ceva diferit de celălalt”, a spus liderul Tarafului de la Mârșa.



La Mârșa, lăutăria se transmite din generație în generație, se învață de la 7-8 ani. Cele mai vechi instrumente folosite sunt vioara, țambalul și contrabasul. Vasile Dinu cântă în Taraful de la Mârșa din anii 40.

Invitatul special va fi Elvis Rromano – Tudor Lakatos, maramureșeanul care a adaptat mai multe piese ale lui Elvis Presley, cântându-le în limba romani.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite