Un document excepțional care i-a aparținut poetului Lucian Blaga a ajuns la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adnotările lui Blaga, o achiziție de marcă pentru Biblioteca Județeană
Adnotările lui Blaga, o achiziție de marcă pentru Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană Timiș a achiziționat un document extrem de valoros care i-a aparținut poetului Lucian Blaga. Este vorba de corecturile făcute de Blaga pentru lucrarea "Trilogia culturii"

Biblioteca Județeană Timiș se poate mândri cu o piesă de colecție extrem de rară. Este vorba de achiziționarea spaltului cu adnotări manuscrise al lucrării “Trilogia culturii”, de Lucian Blaga. Adnotările volumului reprezintă corectura făcută de Blaga însuşi, care stabilește versiunea finală a textului. Documentul prezintă o importanță excepțională pentru mediul cultural bănățean.

A locuit la Lugoj între 1924-1926

Căsătorit cu Cornelia Brediceanu, Lucian Blaga a locuit, între anii 1924-1926, la Lugoj. După mărturia soției: “A trăit trei ani de tăcere meditativă, schițându-și un program de plăsmuiri pentru următorii treizeci”. La data de 6 mai 2011, s-au comemorat cincizeci de ani de la stingerea marelui poet și filosof.
Reprezentații bibliotecii vor organiza un eveniment special în care vor face cunoscută publicului noua achiziție. Acesta va avea loc marți, de la ora 14.00, la sediul bibliotecii, din Piața Libertății, chiar pe strada care poartă numele Lucian Blaga.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite