Lorin Fortuna, primul om care a vorbit din balconul Operei din Timişoara, în decembrie 1989: "România a devenit un stat handicapat"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lorin Fortuna, coordonator al Grupului Constituţional "Timişoara", vrea să cheme poporul român la grevă generală, dacă nu se va schimba actuala Constituţie, despre care spune că a dus ţara în haos.

Revoluţionarul Lorin Foruna, una din figurule marcante ale Revoluţiei de la Timişoara, vrea să se facă auzit din nou după 22 de ani. Din postura de coordonator al Grupului Constituţional “Timişoara”, Fortuna lansează o “proclamaţie către poporul român”, nemulţumit de situaţia general din România. “Este cea mai gravă criză social din perioada post-revoluţionară, care împiedică funcţionarea autentică a statului de drept, democratic, naţional, independent. Un colectiv de intelectuali din Timişoara a hotărât să declanşeze o amplă acţiune de informare a Poporului Român asupra carenţelor de care suferă Constituţia actuală a României”, spune Lorin Fortuna.

"România a devenit un stat handicapat"

Lorin Fortuna susţine că s-a intrat în această criză socială datorită adoptării unei constituţii neadecvate. “România a devenit un stat handicapat constituţional. A fost adoptat intenţionat astfel pentru a nu putea funcţiona ca o lege, aducând ţara într-o stare de anarhie constituţională”, a mai spus Fortuna.

Grupul Constituţional “Timişoara” încearcă să conştientizeze românii că este necesară revizuirea Constituţiei. “Vrem organizarea unui referendum prin care poporul să fie consultat. Realizarea unui proiect concret de revizuire a Constituţiei actuale a României, de către societatea civilă românească, rezultate din referendum. Înfiinţarea unui Tribunal Constituţional, precum şi un Cod Constituţional”, a declarat Lorin Fortuna.

În cazul în care nu se va face nimic în acest sens, organizatorii Revoluţiei Constituţionale Române au în vedere, ca în decembrie 1989, chemarea oamenilor pentru a se ridica, pe cale pasşnică, prin declanşarea grevei generale, la nivelul întregii ţări.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite