Sârbul Predrag Badjnarevici este noul antrenor al Leilor din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii clubului de baschet BC Timişoara l-au prezentat astăzi pe Predrag Badjnarevici, noul antrenor principal al echipei.Sârbul a câştigat cupa şi campionatul în acest an cu Etoil du Sahel.

Predrag Badjnarevici şi-a început cariera la juniorii lui Steaua Roşie Beograd. A mai antrenat Larissa (Grecia), Ilbon Niksici (Muntenegru) şi, timp de şase luni, West Petrom Arad, în 2004. S-a întors apoi la Steaua Roşie ca antrenor secund, iar rezultatele nu au întârziat să apară. A câştigat Cupa Serbiei, a devenit vicecampion şi a jucat sferturile de finală în ULEB Cup. A urmat un stagiu de perfecţionare la Indiana Pacers, iar apoi a devenit selecţionerul naţionalei Egiptului, cu care a devenit vicecampion al Africii şi a câştigat All Arab Games.

În 2008 a devenit antrenor la Cerno More, echipă cu care a terminat pe locul doi în Bulgaria. Anul trecut a preluat Etoil du Sahel din Tunisia. Tehnicianul în vârstă de 48 de anii a câştigat în această vară campionatul şi cupa în Tunisia.

Îmi place să câştig. Acesta este targetul meu mereu. În ultima perioadă nu am mai văzut meciuri din campionatul româniei, nu pot să fac comparaţii. Dar am mai antrenat aici şi cunosc baschetul românesc, care este de un nivel bun. Am venit la Timişoara să pun bazele unei echipe competitive. Ştiu că Dragan Petricevici a făcut lucruri bune aici. Îmi doresc ca într-o zi să readucem echipa în top”, a declarat Predrag Badjnarevici.



Construcţie pe jucători tineri

BC Timişoara se află în faţa schimbului de generaţii. Dintre străinii din vechea echipă a rămas doar căpitanul Nenad Markovici. În schimb şi-au prelungit contractele toţi jucătorii români. „Vrem să construim o echipă cu jucători tineri. Nici lui Badjnarevici nu îi place să aibe procentaj mare de jucători în vârstă. Ne vom axa în special pe jucători români, dar vom aduce şi străini nu neaparat din spaţiul ex-iugoslav, cum a fost până acum, ci şi din America sau Europa”, a spus Valentin Moldovan, preşedintele echipei BC Timişoara.

BC Timişoara înscrisă în Liga Balcanică

Chiar dacă au ratat complet sezonul trecut, oficialii clubului BC Timişoara au dorit să înscrie echipa într-o competiţie internaţională. Astfel, Leii din Banat vor juca în Liga Balcanică „Sunt meciuri destul de tari în această competiţie. Ne interesează că întâlnim adversari da valoare şi să jucăm meciuri pe plan internaţional. Am trimis deja cererea şi garanţia pentru Liga Balcanică”, a spus Valentin Moldovan.

image


Reunirea baschetbaliştilor va avea loc pe data 1 august, când sunt aşteăptaţi să sosească şi noii jucători. „Am discutat cu cei din club şi în câteva zile voi veni cu o listă de jucători pe posturi. Este posibil să fie printre ei şi unii cu care am mai lucrat”, mai declarat Predrag Badjnarevici, noul tehnician al Leilor din Banat.






Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite