Parlamentul European al copiilor la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 50 de jurnaliști din Europa se întâlnesc la Timișoara pentru cel de-al 49-lea congres internațional organizat de European Journalists Association.

Dezbaterile au început astăzi la Palatul Administartiv, iar tema congresului din acest an este “Speranţa Europa. Tinerii în căutarea de noi căi pentru viitorul lor”. Deschiderea a fost făcută de către Președintele Asociației Jurnaliștilor Europeni, Paolo Magagnotti.

Printre oaspeții evenimentului se numără Maria Romana De Gasperi și Sven-Georg Adenauer, urmașii celor care au creat fundamentul Uniunii Europene de astăzi. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu va fi și el prezent la Timișoara.

Europa văzută prin ochii celor mici

Evenimentul central al congresului este celebrarea Zilei Europei în 9 mai cu 400 de elevi ai şcolilor generale (clasele I-IV) din Timişoara, care poartă pancarte ce ilustrează Europa văzută prin ochii lor, baloane și steaguri.
De la ora 10, elevii parcurg orașul și împart oamenilor de pe stradă pliante cu mesajele lor despre Uniunea Europeană. Sosirea la Universitatea de Vest, în Aula Magna, și formarea Parlamentului European al Copiilor.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite