Vameşul fugar prins în Austria va fi cercetat în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vameşul Mihnea Feneşan a fost adus astăzi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel, pentru a verifica legalitatea stării de arest. Aceştia au decis ca acesta să fie cercetat în libertate.

Şeful de tură de la Moraviţa face parte din lotul vameşilor şi poliţiştilor de frontieră trimişi în judecată de DNA. Judecătorii i-au admis cererea lui Feneşan şi au decis ca aceasta să fie cercetat în libertate cu obligaţia de a nu părăsi România. Magistraţii au ţinut cont de documentele prin care Feneşan a demonstrate că suferă de mai multe boli cardiovasculare.

“Nu va fi pus imediat în libertate. Procurorii au dreptul să facă recurs în 24 de ore. Dar s-a admis cererea inculpatului cu o serie de obligaţii din partea lui: de a nu părăsi ţara, să nu ia contact cu martorii şi alte interdicţii clasice”, a declarat judecătorul Cristian Pup, de la Curtea de Apel Timişoara.

Mihnea Feneşan a fost ultimuldintre vameşii arestaţi în urma descinderilor, la începutul anului, în vama Cenad. Bărbatul a dispărut cu o zi înainte de apariţia procurorilor anticorupţie şi a poliţiştilor DGA la frontiera cu Serbia. El a fost prins pe 28 aprilie, în oraşul Linz, de trupele speciale austriece.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite