Paul Codrea: „Ne putem califica la Euro 2012, însă avem nevoie să facem un meci mare cu Franţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Codrea
Paul Codrea

Jucătorul împrumutat de Siena la Bari este acum în vacanţă, la Timişoara, şi nu a mai fost convocat la echipa naţională de mai bine de un an. Le ţine, însă, pumnii „tricolorilor” în preliminariile pentru Campionatul European.

Mijlocaşul cu 44 de meciuri în tricoul României nu-şi face iluzii în privinţa convocărilor. „Nici nu mă aşteptam să fiu chemat pentru acţiunea echipei naţionale din America de Sud. Legătura mea cu Răzvan Lucescu s-a rupt după meciul cu Israel de la Timişoara. Nici nu ştiu de ce, pentru că înainte comunicam des, vorbeam la telefon. Am văzut că mulţi jucători nu s-au dus, însă un meci cu Brazilia e totuşi un meci cu Brazilia. Şi jucătorii brazilieni au tras tot anul şi au jucat foarte multe meciuri”, a spus Paul Codrea sâmbătă, la TVR Timişoara.

Deşi relaţiile cu Răzvan Lucescu se răciseră, fotbalistul consideră că plecarea antrenorului nu a fost benefică naţionalei. „Cred că meciul cu Bosnia a fost unul dintre cele mai bune jucate de România din ultimii ani, însă demisia antrenorului a bulversat puţin jucătorii. Avem o grupă foarte echilibrată, orice rezultat e foarte important, iar după victoria cu Bosnia cred că am reintrat în cărţi. Sper să avem un parcurs cât mai bun. Dacă nu mai facem paşi greşiţi ne putem califica, însă avem nevoie să facem un meci mare cu Franţa. Nu ştiu cât de mult contează rezultatele din partidele amicale, însă ştiţi cum se spune, victoriile aduc victorii”, a declarat Codrea.

Acesta a vorbit şi despre situaţia Politehnicii Timişoara, echipa care l-a lansat în fotbalul mare. „Nu ştiu prea bine care sunt regulile, aici se schimbă totul în câteva zile. În Italia au dat faliment echipei importante, ca Fiorentina sau Napoli, au ajuns în liga a treia sau a patra, dar acolo regulile sunt foarte clare. Dacă aş fi fost acum jucător la Poli, nu cred că aş fi rămas. E greu pentru un jucător profesionist aflat în vârf de carieră să rişte să meargă în Liga a III-a. Însă eu mă bucur foarte mult că lumea este în continuare alături de Poli şi se caută soluţii pentru a ajuta clubul”, a mai spus Paul Codrea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite