Revolta Societății Timișoara la declarațiile lui Băsescu: “Președintele nu cunoaște istoria recentă a României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara
Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara

Societatea Timișoara își manifestă dezaprobarea categorică față de afirmațiile pe care șeful statului român le-a făcut în legătura cu Majestatea Sa Regele Mihai.

Vezi şi:

Cum poate fi amendat comportamentul politic al lui Traian Băsescu? Spune şi tu!

Florian Mihalcea, președintele Societății Timișoara a declarat că Traian Băsescu ar trebui să discute cu istorici și persoane abilitate înainte de a face referire în publ asupra unor probleme pe care nu le cunoaște. “Traian Băsescu se află într-o mare eroare. Nu cunoaște istoria recentă a României”, a spus Florian Mihalcea. Societatea Timișoara, care s-a declarat mereu susținător al monarhieri, a transmis un comunicat de presă prin care își manifestă dezaprobarea față de afirmațiile lui Băsescu:

“În calitatea sa de Președinte al României, domnul Traian Băsescu angajază în toate declarațiile sale statul român. De aceea, considerăm că necunoașterea istoriei recente nu poate fi o scuză pentru a lansa afirmații nefundamentate, care au mers până la a-l acuza pe Regele Mihai de trădare.

Tot în calitatea sa de Președinte al României, domnul Traian Basescu și-a însușit atât Raportul Wiesel privind holocaustul în România, cât și Raportul Tismăneanu privind dictatura comunistă, care analizează inclusiv momentul abdicării fortate a Regelui Mihai.

Comunitatea evreiasca a apreciat în mai multe rânduri poziția Casei Regale Române față de prigoana evreilor din România.

În ceea ce privește abdicarea Regelui Mihai, istoricii care se ocupă de istoria recentă a României au clarificat de mult acel moment tragic.
 
Așteptăm ca presședinția României să revină urgent asupra susținerilor publice făute, pentru remedierea acestei situații de o gravitate făra precedent în istoria post comunista a României”, se arată în comunicatul Societății Timișoara.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite