EXCLUSIV Cea mai înaltă floarea-soarelui din România are 5 metri și a crescut în judeţul Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jiva Radisav și uriașa plantă
Jiva Radisav și uriașa plantă

Uriașa plantă a crescut în grădina lui Jiva Radislav din localitatea Petrovaselo, aflată la 30 de kilometri de Timișoara și la distanță mică de Recaș. Floarea-soarelui a ajuns la peste cinci metri.

Sătenii din Petrovaselo, aflat la 30 de kilometri de Timişoara, se pot mândri cu o plantă care a crescut ca în poveștile din copilăriile noastre. Jiva Radisav a observat că floarea-soarelui din curtea de lângă casă nu se mai opreşte din crescut. Mândru de planta sa, omul a ajutat-o, a udat-o zilnic, iar acum, se poate lăuda cu cea mai înaltă floarea-soarelui din ţară. Măsurat de la rădăcină până la coroană, planta are cinci metri şi un pic. “Nu am mai văzut nici eu aşa ceva. Deşi am lucrat de mic la pământ. Acum voi încerca să plantez în grădină seminţele de la această plantă uriaşă, poate că la anul voi avea mai multe şi mai mari. În grădină mai am floarea-soarelui. Și alea au crescut destul de mult, dar asta le-a întrecut pe toate”, a declarat Jiva Radisav, care a lucrat în trecut la Timişoara ca şofer şi poştaş.

 

Floarea-soarelui de la Petrovaselo

CLICK PENTRU GALERIE FOTO CU URIASA PLANTA

Aer curat la Petrovaselo


Locuitorii din Petrovaselor nu ştiu cum au ajuns să deţină cea mai înalt floarea-soarelui din România, însă, bănuiesc că totul se trage de la aerul curat de la ei. “S-a făcut un reportaj acum câţiva ani, la o televiziune locală din Timişoara, unde s-a spus că la Petrovaselo este cel mai curat aer din tot judeţ. Nu ştiu dacă asta a făcut să creacă planta aşa mare, dar e posibil să fi contat”, a spus Nuica Zorica, de la Petrovaselo.

Timișenii ar fi dorit ca planta lor să fie introdusă în Guiness Book, însă acest lucru nu mai este posibil. Cea mai înaltă floarea-soarelui din lume măsoară opt metri și a fost descoperit în Germania. Anul trecut, o britanică s-a putut lăuda de asemenea cu o plantă uriașă, care a atins șapte metri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite