Legislația românească pune bețen-n roate organizatorilor de la Expo Gun&Fun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În premieră națională, la Timișoara se va desfășura la sfârșitul acestei săptămâni prima expoziție de arme de autoapărare și de vânătoare. Din păcate, legislația actuală îi împiedică pe mulți să participe la acest eveniment.

Organizatorii primei ediții a expoziției Gun&Fun au avut de trecut prin furcile legislației românești foarte restrictive când vine vorba de expunerea și transportul armelor. Deși se așteptau la un număr mare de importatori și distribuitori, în cadrul expoziției, care se va deschide, vineri, la Centrul Regional de Afaceri, vor fi prezente doar patru firme de profil.

S-a născut foarte greu această expoziție. Este pentru prima dată când se face la noi o asemenea expoziție. Am dorit să aducem foarte multe arme și obiecte, dar ne-am lovit de legislația românească. Transportul de arme în România se poate face doar cu mașini speciale, care costă mai mult decât armele în sine. Am avut sprijin de la poliție, nu putem să ne plângem, dar așa este legislația”, a declarat Florin Geamănu, directorul Camarei de Comerț și Industrie.

Timișorenii vor avea parte la expoziție de arme de autoapărare, de tir și de vânătoare. Acestea nu vor putea însă să achiziționeze arme din târg. La eveniment va participa și un reprezentant al Departamentului de Arme și Muniție, de la București, pentru a supravehea expoziția.

Printre expozanți se află și o firmă care oferă replici de arme medievale. Cei care doresc vor putea face un test psiho pentru a vedea dacă pot fi deținători de arme de autoapărare.
 
Tragere cu arcul și cățărare

Timişorenii dornici de aventură vor avea la dispoziţie articole de camping, corturi, saci de dormit, rucsaci, echipamente de protecţie, bărci, motociclete, ATV-uri, biciclete. Iubitorii sporturilor extreme sunt aşteptaţi cu accesori pentru parapantă, paraşutism, alpinism, ciclism, rafting, bungee-jumping şi escalade.

Pescarii vor avea de probat îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru ei, beţe şi tot ce ţine de o partidă de pescuit, fie el amator sau profesionist.

Pe baza biletului de intrare vizitatorii au posibilitatea să tragă cu arcul într-o zonă special amenajată în cadrul expoziţiei şi să se caţere pe un panou de şase metri înălţime

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite