Vremea urâtă a stricat planurile timișorenilor care doreau să călărească de 1 mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cupa Primăverii la Echitație, desfășurată la Baza Hipică Iarilor, de lângă Jebel, a adunat sâmbătă sute de spectatori. De 1 mai, când se așteptau să vină cei mai mulți timișoreni, ploaia a dat peste cap toate planurile.

Sute de timişoreni au participat la Cupa Primăverii la Echitaţie, cea care deschis competiţiile hipice din acest an în județul Timiş. În arena Bazei Hipice Iarilo, aflată la doi kilometric înainte de Jebel, și-au dat întâlnire 11 cluburi de profil din țară, pentru a demonstra frumuseţea sportului ecvestru. Au intrat în concurs pentru a cuceri Cupa Primăverii peste 50 de sportivi profesioniști și caii lor de rasă. Organizatorii au programat zece probe de concurs, la toate categoriile de vârstă și mai multe demonstrații hipice.



Ploaie de 1 mai

Dacă sâmbătă vremea a fost alături de concurenți și spectatori, de 1 mai, tocmai când organizatorii se pregăteau să primească numeroși timișoreni dorinici de o ieșire din oreș, vremea s-a stricat. Din cauza ploii a venit mai puțină lume, însă probele s-au derulat conform planului.
Evenimentul s-a desfășurat cu ajutorul Federației Ecvestre Române, Baza Hipică Iarilo și Clubul de Echitație “Laurențiu Covaci”.



“A fost o competiție de nivel destul de ridicat, cu sportivi din Cluj, Oradea, Arad, Sânnicolaul Mare, București și Timișoara. Este un prim concurs, dar vom continua. Pentru promovarea sportului ecvesturu a fost un succes, pentru că în cepe două zile au fost aproximativ 1.000 de spectatori. Păcat că azi s-a stricat vremea, altfel veneau și mai mulți’, a declarat Laurențiu Covaci. Acesta a revenit în România din Kuweit, un de a evoluat ca sportiv un an și jumătate și a câștigat campionatul cu echipa Ministerului de Interne.  



În fiecare zi, după desfășurarea probelor sportive, baza hipică și-a deschis porțile pentru cei care doreau să călărească, fără să se perceapă taxe. Cel mai mult s-au bucurat copiii care au avut ocazia să se urce, unii în premieră, pe un cal.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite