Soția diplomatului Republicii Congo din Serbia, reținută pentru trafic de țigări, a fost operată la Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pascaline Bombeto, soţia consilierului 2 de la Ambasada Republicii Congo din Belgrad, a fost prinsă cu 18.500 de pachete de ţigări în maşină
Pascaline Bombeto, soţia consilierului 2 de la Ambasada Republicii Congo din Belgrad, a fost prinsă cu 18.500 de pachete de ţigări în maşină

Pascaline Bombeto Esther nu s-a putut prezenta în fața magistraților după ce a făcut recurs împotriva deciziei de arestare. Femeia a fost supusă unei intervenții chirurgicale la o clinică de ginecologie.

Pascaline Bombeto Esther, soţia consilierului 2 de la Ambasada Republicii Congo din Belgrad, reținută pentru 29 de zile în cazul traficului de țigări cu mașina ambasadei statului african, ar fi trebuit să apară în fața judecătorilor după ce a făcut recus împotriva deciziei de arestare. La Curtea de Apel au ajuns doar șoferul mașinii Corpului Diplomatic, Miljan Vujosevici și cei doi “deschizători de drum”, Damir Dobijevici și Milan Vrcelj. Avocata din oficiu al soției diplomatului congolez a informat magistrații că Pascaline Bombeto se află internată într-un spital din Timișoara. Mai mult, Bombeto a și fost operată la o clinică de ginecologie. Instanța a fost nevoită să amâne judecarea recursului până pe data de 20 iunie.

Trafic de țigări cu mașina ambasadei

Procurorii DIICOT și polițiștii de la “Crima Organizată” au urmprit rețeaua de contrabandiști timp de trei luni. În noaptea de 13 iunie, au organizat un filtru în localitatea Şag, unde au oprit un autoturism Chrysler Voyager, cu numere de corp diplomatic. SUV-ul condus de un cetăţean sârb aparţinea Ambasadei Republicii Congo de la Belgrad, iar în maşină se afla Pascaline Bombeto Esther, soția consilierului 2 de la Ambasada Congoleză din Serbia. În autoturism s-au descoperit 18.500 de pachete de țigări de contrabandă. Anchetatorii spun că rețeaua introducea țigări prin vama Moravița, o dată pe săptămână, profitând de autoturismul cu numere de Corp Diplomatic. De altfel, consilierul Marc Marius Itela Elembola, a fost pus sub acuzare urmând să fie adus la audieri, la Timișoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite