“Săgeţile” din dosarul “Contrabandă cu maşina Ambasadei Congoleze de la Belgrad” se simt discriminate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Timişoara va decide dacă menţine arestarea prevenitivă dictată de Tribunal, pentru Pascaline Bombeto, Vujosevici Miljan, Dobijevici Damir şi Vrcelj Milan.

Soţia secretarului 2 de la Ambasada Republicii Congo de la Belgrad, alături de şoferul Vujosevici Miljan şi a celor doi antemergători, Dobijevici Damir şi Vrcelj Milan, au fost aduşi în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara. Avocaţii celor patru inculpaţi de contrabandă cu ţigări şi aderare la grup infracţional au făcut recurs la decizia Tribunalului, care a dispus prelungirea mandatelor de arestare cu 30 de zile la cererea DIICOT.

În timp ce Bombeto recunoaşte acuzaţiile, cerând însă să fie cercetată în libertate, cetăţenii sârbi se simt discriminaţi şi spun că sunt reţinuţi pe nedrept, pentru că nu există dovezi clare împotriva lor.  Cel mai vehement a fost Ramiro Mancaş, avocatul lui Vrcelj Milan, considerat de ancheitatori ca făcând parte din „săgeata” care deschidea drumul maşinii cu numere de Corp Diplomat.

Mai există nişte domni de cetăţenie română, 10-11-12, nu ştiu câţi, în privinţa cărora Tribunal a decis că nu există temeuri pentru arestare. Grosul presupusului grup sunt liberi sunt liberi şi se plimbă. Clienţi mei au neşansă de a fi cetăţeni străini, iar împotriva lor se cere chiar prelungirirea mandatului de arest. Nu rezultă din probe că Milan Vrcelj a avut legături cu doamna Bombeto cu şoferul ei sau cu alte persoane. Eu vorbesc doar despre clientul meu, nu mă interesează ceilalţi incuplaţi. Parchetul nu a dovedit că aparţine de această grupare infracţională”, a spus Ramiro Mancaş.

"Maşina a fost curată"

Avocatul susţine că în maşina antemergătoare nu s-au găsit ţigări de contrabandă şi că niciuna din acuzaţiile procurorilor nu este însoţită de o dovadă concretă că Dobijevici Damir şi Vrcelj Milan fac parte dintr-o reţea de contrabandă. „Nu există nicio înregistrate telefonică care să indice acest lucru. Maşina oprită de poliţie era curată. Nu au preluat şi nu au depozitat nimic”, a mai spus Mancaş.

Au aruncat cartelele de telefon

Procuroarea DIICOT a răspuns avocatului Ramiro Mancaş afirmând că anchetatorii au descoperit la cei doi inculpaţi din maşina „săgeată” mai multe telefoane, din care lipseau însă cartelele, care probabil au fost aruncate. Asta în condiţiile în care poliţiştii i-au urmărit pe traseu pe sârbi şi au remarcat că au vorbit tot timpul la telefon.

"Sunt în mâinile dumneavoastră"

Avocata Pascalinei Bombeto a cerut din nou eliberarea femeii congoleze, susţinând, la fel ca şi reprezentanţii sârbilor, că are unde să locuiască în Timişoara. „Solicit să ţineţi cont că sunt mamă. Nu am familia în România. O să am unde să stau aici şi ori de câte ori sunt solicitată mă voi prezenta. Nu o să părăsesc ţara şi oraşul. Sunt în mâinile dumneavoastră”, a declarat Pascaline Bombeto.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite