Timişoara are din nou echipă de fotbal în Liga I GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele de la CFR Timişoara vor evolua în sezonul 2011-2012 în primul eşalon fotbalistic. Echipa este pregătită de Florin Bugar, antrenor principal şi la echipa de băieţi de la CFR Timişoara, care joacă în Divizia D.

Fotbalul timişorean nu a dispărut de pe primul eşalon fotbalistic odată cu retrogradarea celor de la Poli în Divizia B. În sezonul viitor, nou înfiinţata echipă de fete CFR Timişoara va evolua în Liga I. Oficialii clubului feroviar au înscris echipa în campionat, iar acum aşteaptă şedinţe de la Federaţia Română de Fotbal pentru a afla calendarul pentru sezonul 2011-2012.

Totul a început anul trecut, când o mână de fete, unele legitimate în trecut la Ripensia Timişoara (echipă desfinţată din cauza crizei financiare), s-au prezentat la clubul de la Gara Mare, cerând oficialilor să le lase să se antreneze. Erau dornice să formeze din nou o echipă, fără nicio pretenţie. Vroiau să joace fotbal de plăcere. Fie că au un loc de muncă, fie că sunt eleve, fetele se adună de două pe săptămână la stadionul CFR pentru antrenamentele conduse de Florin Bugar, nimeni altul decât principalul echipei de băieţi.



Galerie foto

Fetele erau dornice să joace fotbal. Am fost impresionat de ambiţia lor. Acum încerc şi eu să mă pun la punct cu fotbalul feminin, m-am uitat şi la Campionatul Mondial”, a declarat Florin Bugar.

Contra echipelor de juniori

Pentru că nu exista posibilitatea de a înscrie echipa într-o competiţie, fetele au jucat în fiecare etapă un meci amical în campionatul rezervat juniorilor, unde mereu rămânea o echipă fără adversară. Chiar dacă jucau contra băieţilor, fetele au pus probleme multor echipe. A fost un an în care s-a consolidat un lot. Marea lor majoritate sunt la vârsta junioratului.

Sunt însă şi câteva jucătoare care au cochetat cu fotbalul feminin la nivel de primă ligă. Surorile Mihaela şi Claudia Buză au făcut parte din echipa Ripensia, care a devenit vice-campioana României în 2009 şi a câştigat Cupa României. Ambele au fost selecţionate la loturile naţionale de junioare, iar Mihaela a avut o serie de convocări şi la echipa mare. „Sezonul trecut am jucat la Craiova, dar nu ne-au plătit. Am zis că dacă e să joc doar de plăcere mai bine vin aici, măcar sunt acasă. M-am săturat de promisiuni”, a spus Mihaela Buză.

Citeşte un reportaj cu echipa de fete CFR în săptămânaulul ADS care se găseşte de joi la chioşcurile de ziare.








image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite