Cazul "Poli Timişoara" a ajuns în plenul Parlamentului European de la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europarlamentarul timişorean Cristian Buşoi a dus problema "Poli" în Parlamentul European şi a cerut readucerea echipei alb-violete în elita fotbalului naţional şi european

Suporterii alb-violeţi au cerut la mitingul de săptămâna trecută din Piaţa Victoriei intervenţia parlamentarilor din Timiş, pentru ca Poli să fie nu fie retrogradată. Europarlamentarul Cristian Buşoi a dus problema „Poli” în plenul Parlamentului European. Acesta a cerut readucerea echipei timişorene în elita fotbalului naţional şi european, criticând dur afacerile din fotbal care umbresc performanţa sportivă.

„Echipa Poli Timişoara, care a terminat campionatul pe locul 2 în România şi care urma să joace în Liga Campionilor, ar putea fi retrogradată în Liga a III-a printr-o decizie la masa verde. Această decizie profund nedreaptă ar afecta sutele de mii de fani ai echipei timişorene. Fac un apel şi de la această tribună către autorităţile din fotbalul din România să corecteze această decizie şi să permită echipei Poli Timişoara să rămână în prim planul fotbalului românesc şi european”, a declarat Cristian Buşoi.

Acuză FIFA de corupţie

Europarlamentarul a afirmat în acelaşi discurs, că alegerea unui personaj controversat precum Sepp Blatter în fruntea fotbalului mondial nu poate decât să adâncească neîncrederea în FIFA.

„Cred că această realegere e regretabilă în condiţiile în care asupra FIFA planau acuzaţii serioase de corupţie, mai ales în ceea ce priveşte desfăşurarea Cupei Mondiale 2022 în Qatar. Cred că guvernele statelor membre ar trebui să ceară o reformă a FIFA şi o reglementare a activităţilor acesteia, care ar putea aduce un plus de transparenţă şi ar permite evitarea unor astfel de evenimente nefericite, restabilind încrederea în acest for”, a mai spus Buşoi.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite