„Leii din Banat” au transferat un jucător american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BC Timişoara a ajuns la un acord cu baschetbalistul american Dominque Archie, care va fi prezent în oraşul de pe Bega la data când se va reuni echipa, 1 august. El va face testele medicale şi apoi va parafa înţelegerea cu clubul.

Dominque Archie are 24 de ani, 2.04 m înălţime, 98 kg şi evoluează pe posturile 3 şi 4. Archie a jucat vreme de 5 ani în NCAA, la Universitatea South Carolina (între 2005 şi 2010), iar sezonul trecut l-a petrecut la Austin Toros (în D-League).

Aşa cum am promis ne orientăm spre toate pieţele care pot oferi jucători de valoare. Archie va fi la prima experienţă în Europa şi sperăm să se acomodeze cât mai repede”, a declarat preşedintele BC Timişoara, Leontin Demaio.

Dominque Archie a marcat peste 1.000 de puncte pentru South Carolina University, fiind doar al 41-lea jucător din întreaga istorie a echipei care depăşeşte această graniţă.

George Toth a reuşit un double-double pentru naţionala de tineret

Naţionala de tineret a României a învins şi Elveţia, la Campionatul European – grupa valorică B, care are loc la Sarajevo (Bosnia Herţegovina), într-un meci jucat aseară. Echipa antrenată de Valentin Pogonaru l-a avut ca principal jucător pe pivotul George Toth (BC Timişoara) care a fost coşgeterul partidei, cu 18 puncte. Toth a izbutit un double-double, cu cele 10 recuperări trecute în contul său.

Celălalt baschetbalist de la gruparea timişoreană, Zoran Milencovici - care vineri, cu Polonia, fusese cel mai bun tricolor - a încheiat jocul cu 4 puncte şi două recuperări.

România acumulează 5 puncte, după trei meciuri (două victorii şi o înfrângere) şi ocupă locul al treilea în grupa A a întrecerii de la Sarajevo, urmând a juca astăzi, de la ora 18,30 cu Macedonia.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite