Americanul Dominique Archie a trecut testele medicale şi rămâne la BC Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbalistul american Dominique Archie a semnat un contract valabil pe un sezon cu echipa “Leilor din Banat”.

Tehnicienii Predrag Badnjarevic şi Milorad Perovic au definitivat lotul cu care vor aborda cele trei competiţii din sezonul 2011-2012, campionatul, Cupa României şi Liga Balcanică. Americanul Dominique Archie, aflat la prima experienţă în Europa, a semnat contractul cu BC Timişoara după ce a trecut cu bine testele medicale. Acesta a avut o perioadă lungă de pauză în urma problemelor de la genunchi. Archie este însă refăcut în totalitatea şi se pregăteşte deja de o săptămână alături de noii săi colegi.

Un junior la echipa mare

După o săptămână de probe, juniorul Leonard Filip,crescut la CSS Bega Timişoara i-a convins pe tehnicieni şi a semnat primul contract de profesionist din cariera sa. Leonard Filip s-a născut la 31 iulie 1993, măsoară 2,01 m, are 95 kg şi joacă pe postul 3. El a fost unul dintre oamenii de bază ai naţionalei de juniori a României, recent revenită de la Campionatul European – grupa B, disputat la Varna (Bulgaria). Filip este al patrulea timişorean din lotul echipei, după Zoran Milencovici (adus în vara anului trecut) şi mai experimentaţii Dan Păltinişanu şi Petru Czmor.
Conducătorul de joc Cătălin Petrişor a fost împrumutat pentru un an la SCMU Craiova.

Rămâne şi Dodoc

Un alt jucător aflat în probe şi care a convins este fundaşul Ionel Dodoc (fost campion naţional cu CSU Asesoft Ploieşti; sezonul trecut a evoluat la SCMU Craiova). Dodoc a parafat contractul de un an cu BC Timişoara, aşa cum s-a întâmplat şi cu ultimul stranier sârbo-germanul Robert Sarovic, venit de la formaţia cehă Novi Jicin.

 “Lotul este aproape de definitivare. Antrenorii noştri au la dispoziţie 12 jucători, cărora li se vor alătura Dragoş Andrei şi George Toth, aflaţi acum la loturile naţionale: Suntem bine acoperiţi pe toate posturile şi aştept evoluţii convingătoare în sezonul care începe în septembrie”. preşedintele BC Timişoara, Leontin Demaio.

Echipa va continua antrenamentele la Timişoara, după care, la 21 august, va pleca pentru 12 zile în Belgrad, unde va susţine cinci-şase meciuri de verificare împotriva unor echipe din Serbia şi Ucraina.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite