Timișorenii sunt invitați să își tuneze bicicletele pe gratis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Baciu lucrează în jur de două ore la o bicicletă
Alex Baciu lucrează în jur de două ore la o bicicletă

Inspirat din celebra emisiune de pe MTV “Pimp my ride”, artistul Alex Baciu a decis să schime look-ul bicicletelelor pentru timișoreni. Atelierul se află în aer liber, pe strada Mercy, în cadrul Festivalului Street Delivery.

Alex Baciu este artist plastic cu masterat în Pictură, luat anul trecut. A avut mai multe expoziții, ultima chiar în această săptămână la Centrul Cultural Francez, alături de un grup de artiști din Polinia și Franța. A decis însă să facă ceva inedit. A mai pictat înainte o bicicletă pentru un prieten, astfel că i-a venit ideea să facă ceva mai mult decât atât. “Poate să vine oricine, cu orice bicicletă, nu costă nimic. E o altă formă de artă pictatul pe bicicletă și chiar e interesant. Cam în două ore termin lucrarea, depinde de complexitate și cerințele clientului. Pot să fac orice, nu am probleme. Cert este că bicicleta va fi unică”, a declarat Alex Baciu.


Alex Baciu

Atelierul improvizat al artistului se află pe strada Mercy, în cadrul Festivalului Street Delivery. Arrtistul folosește șpraiuri, pensule, șabloane și sute de modele. Cel mai important este însă imaginația. La final, pune și un strat de lac pentru ca opera lui să dureze cât mai mult. 



Biciclete unicat

Schimbarea la față a bicicletei nu costă nimic, astfel că Baciu nu duce lipsă de clienți. Astăzi a avut numai puțin de cinci biciclete, iar restul comezilor le-a programat pentru duminică. “E plăcut să știi că voi avea o bicicletă unică. Va fi cu siguranță unicat, doar eu o să am acest model. Toți tindem să avem lucruri personale, căutăm să cumpărăm haine, pantofi care să nu fie și la alții. Asta vreau și de la bicicletă. E mult mai prețioasă. e ca și copilul meu”, a spus Tavi Stoian, unul din cei care și-au lăsat bicicleta la tunat.




Alex Baciu
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite