Concurs internațional la instrumente de alamă: trompetă, corn, tubă, trombon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul Internațional de Alămuri se organizează din doi în doi ani la Timișoara
Festivalul Internațional de Alămuri se organizează din doi în doi ani la Timișoara

Printre participanții celei de a treia ediții a Festivalului Internațional de Alămuri sunt muzicieni din Germania, Ungaria, Serbia, Columbia și România. Astăzi, de la ora 20.00, la Operă, va avea loc concertul laureaților.

Spre deosebire de primele două editii, în acest an competiţia este dedicată întregii familii de instrumente de alamă – trompetă, corn, tubă, trombon şi trombon bas. În acest an s-au înscris 23 de participanţi, dintre care nouă sunt tineri instrumentişti din străinătate – Germania, Ungaria, Serbia şi chiar Columbia. Unul dintre tinerii columbieni (care provine din oraşul Medellin, cunoscut mai degrabă drept capitală mondială a drogurilor) a primit în ţara sa natală un premiu special pentru că a promovat imaginea oraşului său prin muzică, aducându-şi aportul la „curăţarea” imaginii infame a Medellinului.

Gala laureaților la Operă


În această seară, de la ora 20.00, la Opera Națională, va avea loc un concert extraordinar susținut de laureații concursului, intrarea fiind liberă. Conform organizatorilor, experienţa ediţiilor anterioare i-a determinat să desemneze laureaţi ai concursului nu pe secţiuni de instrument, ci pe cei mai buni trei interpreţi la oricare dintre instrumente. „La ediţia a doua a concursului, dedicat trompetei şi cornului, membrii juriului au decis că cel mai bun dintre muzicieni a fost un cornist din Germania. Interpretarea lui a fost excepţională, el ne-a servit drept reper pentru restul participanţilor. De aceea, în acest an, vom păstra acest criteriu”, a spus Sergiu Cârstea, preşedintele Romanian Brass Society, organizatorul concursului. Deţinătorul premiului întâi va avea o remuneraţie consistentă – 3.000 de euro.

O șansă pentru tineri

Concursul Internaţional de Interpretare la Instrumente de Alamă are loc din doi în doi ani. „În marile oraşe europene, acest gen de concursuri au deja tradiţie, cum este cel din Paris, care are deja vreo 20 de ani de existenţă, cel de la Praga sau cel de la Munchen. Credem că prin evenimentul nostru le dăm ocazia tinerilor instrumenişti din România să participe la o competiţie jurizată de nume mari ale muzicii clasice de azi”, a mai spus Sergiu Cârstea.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite