Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse: La fiecare 16 secunde moare cineva de SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse a fost celebrată pentru a opta oară şi la Timişoara. Evenimentul a avut loc aseară în Piaţa Unirii, în pauza meciului Oţelul – Poli. Timişorenii pot aprinde lumânări până mâine.

În pauza meciului Poli-Oţelul, organizatorii au format o fundă umană în memoria celor care au decedat din cauza unei boli care face ravagii pe glob. Fiecare persoană îmbrăcată în roşu a aprin o candelă şi au ţinut un moment de reculegere. La fiecare 16 secunde, o persoană îşi pierde viaţa în lume urma complicaţiilor.

“Ritualul aprinderii lumânărilor îşi propune să aducă un omagiu colectiv românilor dispăruţi din cauza SIDA, să transmită un mesaj de încurajare copiilor şi adulţilor care trăiesc cu HIV/SIDA şi să lanseze un îndemn la prevenire şi solidaritate celorlalţi semeni ai lor”, au spus organizatorii.
Timişorenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii până mâine să aprindă o lumânare.



Ziua Internaţională a Lumânărilor Aprinse este consacrată memoriei celor care au dispărut din cauza SIDA - dar şi solidarităţii cu persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA şi prevenirii HIV în rândul celorlalţi. Este celebrată în România de către ARAS (Asociaţia Română Anti-SIDA), încă de la fondarea sa în 1992 şi FASMR (Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România).

Acest eveniment se desfăşoară în peste 75 de ţări din lume pentru a comemora victimele HIV/SIDA şi pentru a arăta sprijinul faţă de persoanele care trăiesc cu aceată maladie.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite