„Ne-am pierdut timpul cu elevii picaţi la Bacalaureat. Ei nu vor să înveţe”, spune rectorul Universităţii de Vest din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„A fost o pierdere de timp să oferim meditaţii gratuite. Noi am încercat să le facem un bine. La început au fost mulţi elevi şi pe urmă tot mai puţini. Noi le-am întins o mână de ajutor, dar a fost în zadar. Ne-am pierdut timpul cu elevii picaţi la Bacalaureat. Ei nu vor să înveţe", spune Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara despre cât de interesaţi au fost elevii picaţi la Bacalaureat să înveţe p

Cum doar unul din trei elevi a reuşit să promoveze Bacalaureatul în judeţul Timiş - iar rezultatele au fost cele mai slabe din toate timpurile, atât liceele tinerilor picaţi, cât şi o serie de facultăţi de top, au decis să ofere o serie de meditaţii gratuite. Scopul orelor a fost să îi pregătească pe elevi pentru promovarea sesiunii de toamnă, astfel încât liceele să îşi cureţe imaginea pătată, iar universităţile să reuşească să înscrie cât mai mulţi studenţi.

În cazul liceelor, elevii au venit la meditaţii împinşi de părinţi. „Mai toţi elevii care nu au promovat Bacalaureatul în prima sesiune au venit la meditaţii. Nu spun că toţi au învăţat ceva în plus, mai ales că unii dintre ei au venit doar ca să socializeze după ore cu colegii. Profesorii şi-au făcut oricum datoria ca să tragă de elevi şi să îi pună cu burta pe carte", spune Miriam Wolf, directoarea Grupului Şcolar Auto din Timişoara.

Profesorii universitari nu au avut atât de mulţi elevi la meditaţii, chiar dacă la început cei interesaţi de orele gratuite au fost de ordinul sutelor. „A fost o pierdere de timp să oferim meditaţii gratuite. Noi am încercat să le facem un bine. La început au fost mulţi elevi şi pe urmă tot mai puţini. Noi le-am întins o mână de ajutor, dar a fost în zadar. Ne-am pierdut timpul cu elevii picaţi la Bacalaureat. Ei nu vor să înveţe", spune Ioan Talpoş, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Timişoara a devenit ŢIGANIşoara. Românii sunt tocaţi!

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite