Comisari de la Garda Financiară şi inspectori de la Fisc, audiaţi de DNA într-un dosar de corupţie cu o firmă care face afaceri cu fier beton

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte persoane au fost reţinute în această după-amiază şi duse la DNA pentru audieri. Este vorba de doi inspectori de la Finanţele Publice şi trei comisari de la Garda Financiară Timiş, precum şi doi reprezentanţi ai unei firme din Deva.

UPDATE ORA 21.00 Bugetul de stat, ţepuit cu 12 milioane de euro

Audieri maraton la sediul DNA. Potrivit unuia dintre avocaţii celor implicaţi, până acum sunt puse sub învinuire două persoane, dintre care una a fost reţinută deja. Este vorba de patronul firmei Real Metromat Estate, Dorin Şonei. Potrivit aceleiaşi surse, infracţiunile reţinute până acum se referă la fapte de corupţie, evaziune fiscală şi delapidare. Unul dintre comisarii Gărzii Financiare aduşi pentru audieri este Alin Dănciulescu. Până acum, acesta are doar calitatea de martor. Un alt comisar audiat în dosar este Marius Bulugean. Potrivit surselor din interiorul anchetei, prejudiciul adus de firma care se ocupa cu tranzacţii cu fier beton este de 12 milioane de euro.

„Ştim că era un control în derulare la firma respectivă. Mai multe date nu cunosc", a declarat Mircea Călin, şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş.

Potrivit unor surse din apropierea anchetei, reprezentanţii firmei Real Metromat Estate din Deva operau înfiinţând firme fantomă, printre care una în Bulgaria, prin care făceau tranzacţii fictive pentru a nu plăti contribuţiile către stat. Potrivit aceloraşi surse, numai săptămâna trecută, de la firma din Deva au fost conficate trei camioane cu fier beton.

Vom reveni cu amănunte.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite