Un artist timişorean face trucuri incredibile cu cărţi de joc în parcuri şi pe stradă. Vezi cum obţine bani cu arta sa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Popescu transformă orice truc banal într-o adevărată vrăjitorie
Dan Popescu transformă orice truc banal într-o adevărată vrăjitorie

Dan Popescu este singurul practicant de „street magic“ din Timişoara. Prin trucuri simple el îşi oferă arta în locuri publice. Dan Popescu, în vârstă de 26 de ani, un tânăr muzician din Timişoara, este şi membru în trupa de black metal „Nocturn“.

Nu cu mult timp în urmă îi urmărea la televizor, cu sufletul la gură, pe marii magicieni precum David Copperfield sau Lance Burton. Pentru că nu-şi putea dezlipi ochii de la scamatoriile maeştrilor, Dan Popescu a decis să înveţe şi el arta magiei. După ce un amic i-a făcut un truc cu cărţi, s-a ambiţionat şi el să-l înveţe. Aşa a început drumul lui Dan Popescu, în vârstă de 26 de ani, un tânăr muzician din Timişoara, membru în trupa de black metal „Nocturn“.

Şi-a luat şi un nume de scenă, „Loki“, iar acum este unul din puţinii practicanţi de „street magic“ din această parte a ţării. „După doi ani de perfecţionare, de furat meserie de pe DVD-uri şi de exersare între patru pereţi, am decis să ies afară în stradă, în baruri, la chefuri. Şi, din câte se pare, am avut ceva succes“, povesteşte Dan Popescu. Timişoreanul adaugă că exersează scheme cu cărţile uneori şi între cinci şi opt ore, singur, în faţa oglinzii, cu cartea deschisă şi cu DVD-ul pornit.

„Oamenii vor să fie păcăliţi“
„Am luat-o de la zero cu magia, fără să am un profesor. Sunt autodidact. La început am exersat pe prieteni“, îşi aminteşte artistul.În termenii profesioniştilor, „street magician“ este un performer ambulant care prestează în pieţe, parcuri, pe stradă, unde adună public, realizează un show întreg şi este remunerat de trecători. Aici contează mai ales abilitatea magicianului de a aduna, menţine şi motiva publicul să plătească.

„Fac scamatorii cu cărţi, monede, eşarfe, lucruri de prestidigitaţie. La început, tendinţa oamenilor este negarea. Apoi urmează acel wow! Omul, în adâncul lui, vrea să fie păcălit, vrea să fie uimit, să iasă din rutină“, a adăugat Dan Popescu. Tânărul spune că nici nu se gândeşte să ducă un stil de viaţă convenţional. De aceea, îşi „închiriază“ arta pentru spectacole la petreceri, la evenimente organizate în cluburi şi la diferite festivaluri.

„Nocturn“, o trupă de black metal cu momente teatrale
Latura mistică al lui Dan Popescu s-a dezvoltat cu trupa „Nocturn“, care se vrea un proiect inedit pentru România. „Trupa a fost înfiinţată în 2001, însă a suferit mai multe modificări. Acum cred că ne-am stabilizat. Concertele noastre conţin elemente ritualice, e o muzică teatrală. Mi-au plăcut mereu fantezia şi supranaturalul. Apărem pe scenă machiaţi. În România e un element nou“, a mai spus „Loki“. „Nocturn“ a susţinut recent un concert în clubul Daos din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite