Pasiunile scumpe ale miliardarilor din Vest: maşini de epocă, vânătoare, poezie sau tancuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miliardarii din Top 500 Forbes îşi permit să cheltuiască exact cât vor pentru sufletul lor. Unii dintre ei au hobby-uri simple. Oamenii cu bani se relaxează practicând sport, mergând la vânătoare sau în excursii. Alţii investesc în diferite colecţii de lux.

Fraţii Marius şi Emil Cristescu sunt de departe cei mai bogaţi oameni de afaceri din capitala Banatului, averea celor doi fiind estimată la aproximativ jumătate de miliard de euro. Hobby-urile şi pasiunile lor nu sunt exagerate pentru oamenii de nivelul lor. Deşi ar putea avea orice maşină îşi doreşte, pentru Emil Cristescu mersul cu bicicleta este una dintre marile pasiuni. „De cel puţin trei ori pe săptămână ies la pedalat. Există în jurul oraşului diverse trasee, pentru diferite niveluri de pregătire fizică. Sunt trasee de la câţiva kilometri, până la 100 de kilometri. Poţi descoperi că există zone foarte frumoase”, a spus Emil Cristescu, cel care a iniţiat şi proiectul de promovare a mersului pe bicicletă, „Verde pentru biciclete”.


Omul de afaceri deţine trei biciclete: o cursieră Flavio Papi, un tracking KTM şi un mountain bike în valoare de 3.500 de euro. Pe lângă ciclism, Emil Cristescu practică golf, schi, snowbord, caiac-canoe şi yahting. În afară de sport, este şi un mare pasionat de operă.

Pentru Marius Cristescu, hobby-ul principal al ultimilor cinci ani este parcul de distracţie Arsenal Park, de la Orăştie. „Tot ce fac acolo este în timpul meu liber. Este în afara business-ului. Parcul se dezvoltă în fiecare zi. Vom avea spa, călărie, patinoare, singurul poligon de tir acoperit, pârtii de schi pentru copii. Va fi un oraş de distracţie care va depăşi 3.000 de locuri de cazare”, a spus Marius Cristescu.

Pasionat de desene animate

Milionarul cărăşean Ioan Popa este cunoscut ca un iubitor al naturii şi al muntelui. „După vacanţe nenumărate în Franţa, Italia, Austria sau chiar zone mai exotice, gen Maldive-oceanul Indian sau Tailanda, am ajuns să cred că Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o ţară suberbă. Rămâne doar ca noi să încercăm să ne ridicăm la nivelul meleagurilor noastre. Banatul montan îmi dă posibilitatea să schiez, să înot în lacul Văliug, să fac nordic walking, să culeg ciuperci, să fac zacuscă, murături, dulceaţă şi alte activitati similare”, a mărturisit Popa.



Atunci când nu face afaceri, obişnuieşte să se relaxeze înotând în apele lacului Văliug, iubeşte plimbările cu ATV-ul, în compania fiului său, Luca. În plus, micuţul l-a făcut să redescopere o pasiune mai veche: desenele animate. „Sunt la zi cu aventurile lui Pinnochio, Lion King sau Cartea Junglei. Marea parte a românilor nu realizează ce mult ar avea de câştigat dacă ar dedica mai mult timp copiilor”, a subliniat „Nelu” Popa.

Turism şi vânătoare pentru Blidar

Valer Blidar, cel mai bogat arădean, este imaginea clasică a miliardarului pasionat de vânătoare. Deşi practică sportul cu arma când timpul liber îi permite, Blidar a reuşit să-şi amenajeze chiar o casă de vânătoare în Maramureş.

Emil Cristescu
Ioan Popa
image

„În Arad nu sunt tentat să vânez, tocmai pentru că prietenii mei de vânătoare sunt din Maramureş. Vânătoarea e ca un şpriţ, în jurul căreia te întâlneşti cu oamenii, mai schimbi o vorbă două”,  a explicat miliardarul arădean. 

image

Deşi nu este un împătimit al trofeelor, Blidar are în vedere pentru viitor amenajarea unui spaţiu destinat acestora. Cum îi stă bine unui miliardar, Blidar este un împătimit al turismului. „În mine stă curiozitatea pentru locurile pe care încă nu le-am văzut, de exemplu Africa sau America de Sud. Sunt un iubitor de excursii”, a mai spus miliardarul.

Fraţii Micula au inclinaţii artistice

Viorel Micula este pasionat de poezie. Încă din tinereţe omul de afaceri obişnuia să scrie versuri. Este pasionat de literatură şi artă. O parte din poeziile lui Viorel Micula au fost puse pe muzică, de Florin Săsărman. În tinereţe, Viorel Micula era membru al cenaclului din Ştei. Fratele lui Viorel Micula, Ioan, este pasionat în schimb de dansurile populare. Nu numai că apreciază jocul popular, ci ştie şi să danseze foarte bine, potrivit apropiaţilor.



„De ziua lui, pe 8 aprilie, a dansat toată noaptea”. Mai mult, omul de afaceri are o inclinaţie şi pentru limbile străine.  Ioan Micula vorbeşte suedeză, franceză, germană, engleză şi italiană. Dintre cei doi fraţi, Ioan Micula este sportivul. Obişnuia să facă mult sport, jogging şi bicicletă medicinală.

Miliardarii discreţi

Gheorghe Grec, proprietarul hotelului Germisara, şi Alin Popa,patronul firmei Edy Spedition, cei doi miliardari hunedoreni aflaţi în topul Forbes, sunt caracterizaţi de discreţie.

Fraţii Micula



Cunoscuţii spun că Gheorghe Grec este pasionat de artă şi de călătorii. Hobby-ul cel mai recent pentru Popa este zborul cu avionul său ultrauşor. (Dana Firiţeanu, Georgiana Anghel, Tiberiu Stroia, Ana Maria Stoica)

Pasiune pentru maşini militare



Marius Cristescu este cel mai excentric milionar. Acesta este pasionat de maşini de epocă şi colecţionează obiecte militare. Omul de afaceri conduce o Toyota V8 Land Cruiser, însă, în timpul liber, scoate la plimbare, pe străzile oraşului, şi câteva bijuterii pe patru roţi: un Rugby Star Sedan din 1925, un Mercedes Gazelle Deluxe din 1929, şi o replică a acestuia realizată în 1970. „Ultimele cumpărate sunt două maşini de teren: un Willis din 1945, de la armata spaniolă, şi un Range Rover, din anii ‘60, de la armata olandeză. Am mai luat şi şapte tancuri pentru Arsenal Park”, a declarat Cristescu.

image
Marius Cristescu
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite