Capacele de canal se fură pe bandă rulantă la Timişoara. Prejudiciul e de 80.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Aquatim au descoperit în ultimele zile lipsa a mai bine de 50 de capace de canal. "Înlocuim în medie trei capace în fiecare zi. Prejudiciile aduse Aquatim sunt de peste 80.000 lei anual", spune Oana Hortopan, în numele furnizorului de apă al Timişoarei.

Echipele de intervenţie ale Aquatim s-au confruntat, din nou, în ultimele zile cu o situaţie deosebită, şi anume, furtul a peste 50 de grătare de la receptorii pluviali de pe mai multe străzi din Timişoara. "Având în vedere amploarea fenomenului şi gravitatea situaţiei, atenţionăm şi în acelaşi timp facem un apel către instituţiile abilitate pentru întreprinderea unor acţiuni de stopare a furtului de capace de canal şi a grătarelor de la receptorii pluviali.Lipsa acestora pune în pericol siguranţa circulaţiei rutiere şi pietonale şi poate duce la accidente rutiere. Orice iniţiativă este binevenită deoarece, în medie, ne confruntăm anual cu dispariţia a peste 200 capace de pe căminele de apă şi canal şi un număr dublu de grătare de receptori de ape pluviale", spune Ilie Vlaicu, directorul general al Aquatim.

Zilnic, furnizorul de apă al Timişoarei înlocuieşte, în medie, 3 capace şi grătare, atât la sesizarea cetăţenilor, cât şi din informaţiile operatorilor de pe teren. Prejudiciile aduse societăţii Aquatim sunt de peste 80 000 lei anual. Ca măsuri preventive s-a procedat la sudarea capacelor din zonele vizate de hoţi, însă se pare că această măsură nu este eficientă, mai ales că furturile continuă.

"Din datele care le avem am constatat că străzile de pe care dispar cu predilecţie capacele sunt situate în zonele unde există centre de colectare. Se pare însă că hoţii înainte de a le livra centrelor de colectare le sparg şi le amestecă cu alte materiale feroase, iar identificarea lor este mai anevoioasă în lipsa vigilenţei angajaţilor acestor centre", mai spune Ilie Vlaicu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite