Niciun vinovat pentru angajaţii din Vest care s-au epuizat muncind până la moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul femeii din Bucureşti care a intrat în comă din cauza epuizării nu este singular. O tânără arădeancă s-a prăbuşit la bandă, într-o multinaţională cu sediu în Banat, iar un timişorean perfect sănătos s-a stins în somn, epuizat de munca la o mare firmă de audit.

Trei cazuri similare celui din Bucureşti s-au consumat în ultimii ani în Vest. La Timişoara un tânăr contabil a murit subit iar la Arad rudele a doi tineri morţi în mod surprinzător au acuzat pentru decese munca în exces.

Cum au fost ignorate cazurile angajaţilor din Banat care au murit din cauza stresului la muncă

Şef Orange Arad doborât de stres


Madalin Groza, de 32 de ani, seful celui mai mare magazin Orange din Municipiul Arad, a murit la jumătatea lunii mai a anului trecut.. Medicii au declarat, la vremea respectivă, că tânărul a murit peste noapte, in urma unui accident cerebral.Moartea tanarului a fost provocata de un anevrism cerebral nedescoperit. Starea sa a fost agravata de stresul de la locul de munca si de grijile casnice. Rudele acestuia au povestit, la vremea respectivă, reporterilor Adevărul de Seara Arad, că tânărul muncea foarte mult şi era extrem de stresat din cauza sarcinilor tot mai grele de la locul de muncă.

A murit la bandă

La doar 23 de ani, arădeanca Irina Ticu, angajată la Delhi Ineu, a decedat, în anul 2007, la locul de muncă. Tânăra era foarte muncitoare şi rare erau zilele în care pleca de la serviciu când îşi termina norma. Foarte dedicată postului său, Irina obişnuia să stea mult peste program. Şefii se pregăteau să o promoveze, dar Irina nu a mai prins ziua avansării. A căzut răpusă de oboseală, la serviciu, în mijlocul colegilor, iar eforturile medicilor de pe ambulanţă au fost de prisos.

Perfect sănătos, decedat în somn

Timişoreanul Lorant Eros-Stark, de 34 de ani, era angajat la PricewaterhouseCoopers şi îşi dedica întregul timp companiei pentru care lucra. Bărbatul perfect sănătos a murit, în 2007, din cauza unui infarct în timpul nopţii, medicii punând acelaşi diagnostic ca în cazul Ralucăi Stroescu.

Mai mult de jumătate din angajaţii români fac zilnic ore suplimentare

Conform celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, peste 50% dintre angajaţii români rămân zilnic la job după terminarea programului, iar alţi 12,67% fac ore suplimentare de cel puţin două ori pe săptămână. Doar puţin peste un procent dintre cei chestionaţi (1,57%) stau peste program o dată pe lună, iar 4,90% dintre participanţii la sondaj, de 4 ori pe lună. Totodată, în proporţie de 28% ,angajaţii români efectuează ore suplimentare doar atunci când li se solicită acest lucru în mod explicit. 

Angajaţii cu experienţă în câmpul muncii şi vârsta peste 45 de ani sunt cei care fac cel mai mult ore suplimentare - zilnic, în proporţie de 63%, în timp ce tinerii până în 30 de ani se situează sub medie, cu 49%.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite