Veşti bune pe piaţa muncii din Timiş: şomajul a scăzut şi există sute de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Previziunile reprezentanţilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş pentru finalul anului s-au adevaerit. Numărul locurilor de muncă a crescut şi numărul şomerilor este mai mic cu câteva procente.

În momentul actual, în judeţ există 13.172 de şomeri, dintre care aproximativ 8.500 se bucură de indemnizaţia de şomaj.  Astfel, rata şomajului a coborât sub patru procente.  Un alt lucru îmbucurător este faptul că numărul locurilor de muncă gata să fie ocupate în judeţ se menţine săptămânal la nivelul unor sute de oferte. În luna noiembrie, în sectorul privat au existat peste 3.300 de variante de angajare, în timp ce în sectorul de stat aproape 130 de posibilităţi. Marea noutate de pe piaţa muncii din Timiş a fost, luna trecută, apariţia unor posibilităţi de angajare ca infirmieră sau asistentă în cadrul unităţilor medicale de stat din Timişoara. Doar puţin peste 200 de locuri de muncă au fost disponibile pentru absolvenţii de facultate, iar restul pentru cei cu studii medii sau cei fără studii.

În această săptămână sunt valabile 378 de de joburi, majoritatea pentru muncitori calificaţi şi necalificaţi, dar o parte şi pentru cei cu studii superioare.

AFLĂ AICI VARIANTELE DE ANGAJARE

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite