Jumătate de milion de oameni au zburat din Timişoara în prima jumătate a anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia" din Timişoara este una dintre afacerile profitabile, care merg foarte bine în plină criză financiară. În prima parte a anului 2010 mai bine de jumătate de milion de români s-au plimbat cu avionul din capitala Banatului.

Reprezentanţii aeroportului se laudă cu un sisetm nou de management care a dat rezultate din toate punctele de vedere. Cifra de afaceri înregistrată până la finalul lunii iunie este cu peste 36 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. "Creşterea financiară s-a datorat unei gestionări mult mai eficiente a banilor şi o scădere mai mare a diferitelor cheltuieli care se făceau până acum. Am reuşit să creştem veniturile aeroportului prin exploatarea unor servicii pe care le oferim atât companiilor aeriene, cât şi pasagerilor, dar şi prin eliminarea unor cheltuieli pe care le-am socotit inoportune.", spune directorul general al AIT, Cornel Sămărtinean.

 În primul semestru al anului, cu aproape 19 la sută mai mulţi timişoreni şi turişti ca în prima parte a anului trecut, au beneficiat de serviciile aeroportului.  Totuşi, criza financiară a ţinut în loc aeronavele în prima jumătate a lui 2010, în mişcările aeronavelor observându-se o creştere cu nici 4 la sută. Mai mult, numărul curselor charter a scăzut.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite