Cele mai interesante zone ale Banatului expuse turiştilor la aeroportul din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iniţiativa reprezentanţilor Aeroportului Internaţional „Traian Vuia" din Timişoara, aceea de a promova prin diverse evenimente oraşul, a început cu succes. O primă expoziţie a fost organizată în incinta aerogării.

De mai bine de o săptămână, oamenii de afaceri, turiştii şi toţi cei care aterizează pe aeroportul timişorean au şansa să vadă o expoziţie de planşe cu bucăţi din istoria oraşului. Terminalul aeroportului, zona de aşteptare şi terminalele de plecări interne şi externe au fost transformate, pentru o lună într-o sală de expoziţie.

Muzeul Banatului a fost prima instituţie culturală din oraş care a acceptat propunerea de colaborare cu Aeroportul „Traian Vuia". „Este un prim pas. Sunt convins că şi celelalte instituţii de cultură din Timişoara vor deveni parteneri ai proiectului nostru, de transformare a aeroportului într-o poartă culturală a Banatului. Deja avem pregătite pentru toamna acestui an încă două expoziţii", a spus Cornel Sămărtinean directorul Aeroportului Internaţional Timişoara. Peste 20 de planşe în care apar informaţii despre arhitectura, arta sau etnografia din zonă, parte din expoziţia „Banatul - în drum spre Europa", pot fi văzute de călătorii care ajung în aerogara din Timişoara, fie şi în trecere.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite