Un proces în loc de două, după scandalul de la Deta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarul fraţilor Roman a fost „unificat“ cu cel al lui Alexandru Ştefan
Dosarul fraţilor Roman a fost „unificat“ cu cel al lui Alexandru Ştefan

Dosarul fraţilor Roman şi cel în care a devenit inculpat una dintre victime s-au conexat. Ieri, la Judecătoria Deta, a fost un nou termen în procesul în care printre inculpaţi se numără cei doi băieţi ai primarului din localitate, Petru Roman,  şi, totodată, a fost primul termen în dosarul lui Alexandru Ştefan, una dintre victime.

Cum primul dosar are legătură cu cel de-al doilea, magistraţii au hotărât ca acestea să fie conexate şi să aibă loc un singur proces. Odată ajuns la Judecătoria Deta, tânărul nu a mai vrut să dea declaraţii ca în alte dăţi, ci s-a arătat speriat, spunând doar că „nu vreau să-mi fac probleme”. În ceea ce îi priveşte pe cei doi fraţi Roman, dacă imediat după reţinerea lor erau cât se poate de ruşinaţi şi mergeau cu capul plecat în faţa jurnaliştilor, de data aceasta au fost relaxaţi şi, din momentul în care au coborât din autobuz, până în cel în care au intrat în sală, au zâmbit şi au făcut glume cu colegii lor de detenţie.

Amânare după conexare
După anunţul conexării dosarelor, avocaţii fraţilor Roman au cerut o amânare pentru a studia datele din dosarul lui Alexandru Ştefan. Noul termen fixat a fost 8 noiembrie.

În acelaşi timp, s-a verificat legalitatea şi temeinicia măsurii de arestare preventivă a celor şase tineri. Cu toţii au cerut să fie cercetaţi în stare de libertate, dar magistraţii nu au fost de acord. Bogdan-Daniel Roman, Călin Roman, Daniel-Vasile Bîrzan, Radu Gherghel şi Valentin Pavel Strîmtu au fost trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe.

În cazul lui Bogdan Daniel Roman s-a reţinut şi infracţiunea de port, fără drept, al unei săbii, în locuri şi împrejurări în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică. Potrivit procurorilor, inculpaţii au agresat cinci persoane. Bogdan Daniel Roman este acuzat că a folosit o sabie pentru a răni victimele, iar ceilalţi inculpaţi au imobilizat victimele şi le-au lovit cu pumnii şi picioarele.

Scandalul a pornit după ameninţări cu pistolul
Alexandru Ştefan este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Potrivit anchetatorilor, în noaptea incidentului, odată intrat în barul din Deta, i-a pus pe angajaţi să oprească muzica şi să aprindă lumina, apoi a ameninţat clienţii cu un pistol pe care a încercat să îl armeze, însă arma s-a blocat. Potrivit procurorilor, Ştefan a reuşit să sperie persoanele aflate în discotecă şi a tulburat grav ordinea şi liniştea publică. De asemenea, s-a reţinut că pe parcursul mai multor ani Alexandru Ştefan a deţinut, fără drept, o armă de foc letală, respectiv un pistol şi gloanţe.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite