Ai carte, n-ai parte: la AJOFM Timiş nu sunt locuri de muncă pentru intelectuali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perspectivele sunt triste pentru studenţii care sunt în căutare de job şi chiar pentru absolvenţii din Timiş, cu toate că pe piaţa locurilor de muncă din regiune au început să se mişte puţin lucrurile.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş oferă, de la lună la lună, tot mai multe locuri de muncă. Dacă până nu de mult, AJOFM scotea la concurs puţin peste 100 de locuri de muncă săptămânal, acum variantele s-au triplat. Peste 310 persoane îşi pot găsi un job în această perioadă. La mare căutare se află agenţii de securitate şi confecţionerii. Ca o noutate, săptămâa aceasta au fost scoase la concurs şi câteva posturi pentru secretare şi asistent manager, dar şi pentru ospătari şi patiseri.

 Majoritatea locurilor de muncă puse la dispoziţia celor interesaţi sunt pentru absolvenţi de liceu sau de muncitorii neclificaţi. Astfel, toţi cei care au studiile superioare finalizate au doar două alternative nu foarte îmbucurătoare. Pima este aceea de a accepta un post sub calificarea lor şi a doua aceea de a se reorienta spre alt domeniu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite