Un preot este pregătit să renunţe la sutană pentru mitropolitul Nicolae Corneanu: „Voi merge la proteste îmbrăcat în trening!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Pleşa a participat la mitinguri de susţinere pentru ÎPS Corneanu
Preotul Pleşa a participat la mitinguri de susţinere pentru ÎPS Corneanu

Părintele Cosmin Pleşa este decis să se dezbrace de haina preoţească dacă va fi găsit vinovat că îl susţine pe ÎPS Nicolae. El a precizat că unul dintre rolurile principale ale clericilor este să fie în slujba adevărului, astfel că nu poate fi de acord ca mitropolitul Banatului să fie prezentat drept iresponsabil.

„Îmi asum riscul de a fi judecat pentru că spun adevărul. Am lucrat, recent, cu Înaltpreasfinţia Sa la anumite proiecte culturale şi pot spune cu mâna pe inimă că nu are în nici un fel afectat discernământul. Acest lucru este susţinut nu numai de mine, un simplu preot, ci şi de numeroase personalităţi cu renume naţional şi internaţional, oameni de seamă, cu prestanţă, care nu îşi permit să se discrediteze în faţa opiniei publice”, a declarat Cosmin Pleşa. El spune că este o datorie morală să îl apere de neadevăruri pe ÎPS Corneanu.

 

Preoţii sunt speriaţi

La mitingurile de susţinere pentru mitropolit nu participă mai mulţi clerici pentru că sunt speriaţi de repercusiunile care s-ar putea îndrepta asupra lor. Imediat după ce s-a aflat că părintele Pleşa a fost prezent la astfel de adunări, pe adresa sa a fost trimisă o avertizare. „M-au sunat de la mitropolie să îmi confirm adresa pe care am lăsat-o acolo. Am întrebat de ce şi mi s-a spus că este vorba de transmiterea unui avertisment. Sunt cutremurat că s-a ajuns aici. Voi continua să merg la adunările de susţinere pentru Înaltpreasfinţia Sa chiar dacă asta înseamnă să fiu chemat în faţa consistoriului şi să fiu dezbrăcat de sutană. Mi-am pregătit un trening şi, cât sunt sănătos, cu ajutorul lui Dumnezeu, voi participa îmbrăcat cu el”, a precizat preotul Cosmin Pleşa. Acesta este deranjat de faptul că nu se prezintă un document medical care să ateste că ÎPS Corneanu nu are discernământ şi consideră că actul este inexistent din moment ce cunoscuţi medici timişoreni au afirmat contrariul acestui scenariu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite