Credincioşii protestează la Catedrala Mitropolitană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele credincioşilor vor continua
Protestele credincioşilor vor continua

Un nou protest al susţinătorilor mitropolitului Banatului are loc, astăzi, la Timişoara. Potrivit liderilor grupului care doreşte „restabilirea ordinii în mitropolie", acţiunea va fi una paşnică.

În faţa Catedralei Mitropolitane sunt aşteptaţi, de la ora 18,30, toţi cei care consideră că măsura Sfântului Sinod de retragere a dreptului de semnătură a Înaltpreasfinţitului Nicolae Corneanu nu este corectă. Organizatorii se aşteaptă la o prezenţă mai mare decât la precedentele acţiuni de susţinere, însă până acum la aceste mitinguri participarea a fost redusă. La protest sunt aşteptaţi şi membrii organizaţiei studenţeşti din Universitatea de Vest. Acţiunea este oficială şi a fost aprobată de autorităţile locale.

„Vom vorbi toţi, tineri şi bătrâni, despre gravitatea acestei mari erori. Este cea mai mare greşeală a Bisericii Ortodoxe Române din ultimii 20 de ani. S-a creat un precedent înfricoşător, iar noi încă sperăm că va fi înlăturat la proxima şedinţă a Sfântului Sinod”, a declarat profesorul universitar Viorica Bălteanu. Aceasta i-a înmânat, ieri, mitropolitului Olteniei, o scrisoare în care PS Paisie Lugojanul este acuzat că ia măsuri dictatoriale. ÎPS Irineu a fost într-o vizită de lucru la Timişoara, însă nu a comentat pe larg situaţia Corneanu – Paisie Lugojanul, precizând doar că toate deciziile înalţilor prelaţi sunt luate pentru binele ortodoxiei timişorene.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite