Învaţă de la italieni cum să fie buni cetăţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii vor deveni formatori pentru colegii lor
Liceenii vor deveni formatori pentru colegii lor

Un grup de tineri de la Liceul "William Shakespeare" din Timişoara vor învăţa ce înseamnă spiritul civic de la reprezentanţii Consiliului Regional din Piemonte, Italia, în cadrul unui proiect iniţiat de Primăria Timişoara, de Fundaţia Vest pentru Jurnalism Regional şi Euroregional şi de Consiliului Consultativ de Cartier Fabric.

"Tinerii decid" este o iniţiativă prin care cei 15 liceeni de la liceul timişorean vor fi formaţi ca formatori. Elevii selectaţi vor încuraja la rândul lor implicarea civică a altor tineri, chiar şi participarea lor la anumite decizii.

Programul de educaţie civică este unul amplu,  prin care tinerii timişoreni vor învăţa de la italieni cum să se implice mai des în viaţa oraşului. Grupul de elevi care vor participa la schimbul de experienţă va fi la rândul formator pentru alţi tineri din oraş şi îi vor ajuta să fie mai implicaţi şi mai activi ca cetăţeni. Ideea principală a proiectului este ca, în timp, să se construiască o reţea de tineri, instruiţi permanent cu privire la implicarea civică , legislaţie şi care să cunoască mecanismele de funcţionare ale administraţiei.

Elevii de la Liceul "William Shakespeare" au selectat o serie de probleme pe care le-au identificat în cartierul Fabric de-a lungul ultimului an, situaţii care au fost transpuse în şase proiecte. Proiectele vor fi prezentate astăzi de la ora 11.00 în Sala de Consiliu a Primăriei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite