Directoarea unui liceu din Timişoara acuzată de hărţuire şi ameninţată cu tribunalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actuala directoare a Liceului "Vlad Ţepeş" din Timişoara este acuzată de hărţuire de mama unei eleve
Actuala directoare a Liceului "Vlad Ţepeş" din Timişoara este acuzată de hărţuire de mama unei eleve

Mama unei eleve din clasa a VIII-a de la liceul Vlad Ţepeş din Timişoara a făcut o plângere penală împotriva directoarei şcolii, Lia Istin. Femeia o acuză pe profesoară că îi hărţuieşte fiica. Acesta este al doilea scandal de proporţii de la Liceul "Vlad Ţepeş" de la începutul anului şcolar.

Un nou scandal a pornit în urmă cu două zile la Liceul „Vlad Ţepeş" din Timişoara, după ce, acum mai bine de o lună, profesorii protestau în şcoală împotriva schimbării directorului. Mama unei eleve din clasa a VIII-a a acuzat-o pe actuala directoare a liceului, Lia Istin, de hărţuire.

Alexandra, fiica Marinelei Rotaru, s-a întors la şcoală luni, după aproape şase săptămâni de repaus din cauza unor probleme medicale. „Am mers cu ea la şcoală, i-am dat motivările noului diriginte şi am plecat. În pauză a căutat-o directoarea şi i-a pus tot felul de întrebări personale. A agasat-o toată ziua, în fiecare pauză", a spus mama. Femeia susţine că directoarea ar fi întrebat-o pe Alexandra despre ce relaţii există în familia ei. „Ori de curiozitate, ori ca să îmi timoreze copilul. Cum îşi permite să întrebe aşa ceva", a mai spus Marinela Rotaru. Femeia este hotărâtă să o dea în judecată pe Lia Istin, directoarea instituţiei. „În această dimineaţă am depus o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara pentru hărţuire. Influenţează dezvoltarea corespunzătoare din punct de vedere fizic şi educaţia", a spus Marinela Rotaru. Mama Alexandrei spune că nu are de gând să îşi mute fiica la altă şcoală. „Să plece directoarea! Nu vreau bani. Vreau să-şi dea demisia sau să fie schimbată pentru că nu are calităţi de manager", a completat femeia.

Lia Istin, directoarea Liceului „Vlad Ţepeş" din Timişoara neagă acuzaţiile aduse de mama elevei şi spune că aceasta nu vrea decât să atragă atenţia. „Nu a fost nicio hărţuire. Nu a fost niciun fel de discuţie. Mama poate să vorbească ce vrea. E dreptul ei să facă scandal. Cu mama nu am avut nici măcar un schimb de priviri, nu am discutat niciodată cu ea. Probabil vrea scandal mediatic", a spus profesoara.

Tensiunile planează asupra liceului în cauză încă de la începutul anului şcolar atunci când Lia Istin a fost numită la conducerea instituţiei, în locul fostului director, Tiberiu Ciobanu. Atunci, profesorii şi elevii s-au baricadat în şcoală şi au protestat împotriva schimbării conducerii. Marinela Rotaru admite că este susţinătoarea fostului director, Tiberiu Ciobanu, dar spune că acest lucru nu are legătură cu situaţia actuală. „Am luptat împotriva schimbării", a spus femeia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite