Bugetarii săraci vor avea salarii mai mici începând de luna viitoare: 900 de lei, în medie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniturile de 800 de lei pe lună ale celor mai prost plătiţi bugetari ai judeţului Timiş nu vor scăpa de reduceri. Angajaţii de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă au salarii mai mici decât şomajul unora dintre timişenii care nu au loc de muncă.

AJOFM Timiş, una dintre instituţiile cu cel mai mare volum de muncă, în această perioadă de criză, are şi printre cei mai prost plătiţi salariaţi. Mulţi dintre aceştia câştigă mai prost chiar şi decât angajaţii celor mai sărace primării din judeţ, iar în curând mulţi dintre ei vor ajunge la venituri infime, când se va aplica reducerea salarială aferentă lunii iulie.

Lupta cu recesiunea

Directorul instituţiei, Liviu Neguţ, a câştigat luna trecută un venit net de 2.508 lei. Începând de luna viitoare, însă, el va primi un salariu mai mic decât mulţi dintre angajaţii AJOFM: 1.298 de lei în mână, deoarece diferenţa de bani, respectiv 1.210 lei, reprezentând sporul de vechime şi de conducere, va fi anulată. Cu toate acestea, Neguţ spune că nu va renunţa la funcţie, pentru că vrea să fie solidar cu toţi cei afectaţi de reducerile salariale.
„Eu nu am de gând să plec. Nu am avut niciodată un salariu aşa mic, în ultimii ani de muncă, dar asta este situaţia. Nu am de gând să renunţ. Sunt solidar cu restul angajaţilor, trebuie să mergem înainte, să ieşim din criză. Dacă am da toţi bir cu fugiţii, ce s-ar întâmpla?”.

Pe lângă problemele salariale, angajaţii se mai confruntă cu o problemă: volumul mare de muncă. Din cauză că, în ultima perioadă, mulţi funcţionari s-au pensionat anticipat, unii dintre colegii lor au mai multe dosare de gestionat. „În grilă sunt prevăzute 77 de posturi, din care sunt ocupate 57. Luna aceasta mai avem câteva persoane care vor pleca în pensie”, a declarat Florin Unguraş, consilier superior.

Angajaţii primăriei sunt favorizaţi

La polul opus se află funcţionarii din primărie, unde salariul mediu este aproape cât salariul directorului de la AJOFM Timiş. Salariul mediu este 2.100 de lei. Cel mai mare salariu din cei 350 de funcţionari care apar pe site-ul primăriei îl are Doina Popa, consilier la Serviciul de Publicitate şi Comerţ – 5.000 de lei.

VEZI AICI LISTA CU SALARIILE ANGAJAȚILOR AJOFM TIMIȘ

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite