Timişenii rămân fără apărare în faţa virozelor şi a gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Dozele de vaccin antigripal care au ajuns în judeţul Timiş de la Ministerul Sănătăţii s-au epuizat apoape în totalitate încă din prima săptămână.  Direcţia de Sănătate Publică Timiş a primit mai puţin de jumătate din cantitatea de vaccin cerută.

Direcţia pentru Sănătate Publică Timiş a solicitat 35.000 de doze de vaccin antigripal pentru campania de imunizare din această toamnă. Cu toate acestea, doar 14.000 de vaccinuri au ajuns în cabinetele medicilor de familie din judeţ, la începutul lunii noiembrie.

Medicii timişeni au primit câte 30 de doze de vaccin antigripal fiecare, chiar dacă aceştia au solicitat mult mai multe, aşteptându-se la un val de timişoreni care vor dori să fie imunizaţi. "La începutul săptămâinii trecute am primit 30 de vaccinuri. Până acum am folosit 20", a spus Mihaela Nicoară, medic de familie timişorean. Bătrânii şi copiii au avut prioritate şi la vaccinarea din acest an tocmai datorită faptului că dozele primite sunt insuficiente.

În ultima perioadă, la nivelul judeţului au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri de pneumonie şi gripă. Pentru a evita înmulţirea numărului de bolnavi, medicii recomandă evitarea locurilor aglomerate şi o mai mare atenţie la dietă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite