Vacanţa în ţară concurează la preţ cu cea de „afară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concediile la Marea Neagră şi cele la Marea Egee sunt la fel de ieftine. S-a deschis sezonul vacanţelor şi agenţiile de turism nu au aşteptat prea mult ca să lanseze oferte care mai de care mai avantajoase.

Criza financiară a tăiat serios din preţurile vacanţelor cele mai căutate de bănăţeni. „La fel ca şi în anii trecuţi, printre cele mai cerute locaţii pentru sejururi de vară rămân Grecia, Muntenegru şi Turcia”, a spus Nicoleta Georgescu, agent de turism.
Hotelierii de aici au redus din costurile concediilor pe plajele însorite, cel puţin pentru începutul de sezon. Astfel, o săptămână în Turcia ajunge la aproximativ  400 de euro, bani care acoperă toate cheltuielile. Ca să poată concura cu ofertele străinilor pentru vara aceasta, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România a lansat un nou program prin care hotelierii oferă una sau două nopţi de cazare bonus pentru turişti.

Preţuri concurente


„Zile gratuite de vacanţă” oferă şansa turiştilor bănăţeni să stea la mare sau la munte,  şase sau şapte zile în loc de doar cinci pe care le plătesc. „Programul se adresează sezonului intermediar, adică luna iunie şi începutul lunii iulie”, a spus Marius Usturoiu, preşedintele ANAT în regiunea de Vest. Astfel, bănăţenii se pot reorienta uşor spre litoralul românesc datorită ofertelor atrăgătoare din aceste perioade. La unele hoteluri din Mamaia, pentru o săptămână de cazare bănăţenii care optează pentru programul „Zile gratuite de vacanţă” nu vor plăti mai mult de 250 de lei. „Preţurile sunt mai bune în ţară în comparaţie cu Croaţia sau Muntenegru, şi pot concura şi cu cele din Grecia”, a confirmat Marius Usturoiu.

Mai mult oferte avantajoase există şi pentru vacanţele de la munte. „Şi hotelurile de pe zona montană s-au înscris în program, dar predomină litoralul, fiind perioada de vară”, a mai spus Marius Usturoiu. Cei care aleg totuşi să treacă graniţa pentru a se relaxa în concediu vor scoate din buzunar până în 100 de euro pentru sejururi în insula Corfu şi nici 80 de euro pentru insula Thassos.

„Preţurile sunt mai mici la început de sezon şi includ transportul şi şapte nopţi de cazare. Deja avem cereri pentru vacanţele din Grecia”, a spus Nicoleta Georgescu, agent de turism. Vacanţa în Budva, la finalul lui iunie începutul lui iulie, îi va costa pe bănăţeni aproape 150 de euro. Bănăţenii nu au stat pe gânduri şi au optat deja pentru ofertele imbatabile ale agenţiilor de turism din ţară.
„Au început să apară deja cereri într-un mod consistent”, a confirmat Marius Usturoiu, preşedintele ANAT.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite