25.000 de tineri au luat cu asalt Universitatea de Vest în prima zi de şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vin să studieze la Timişoara pentru prestigul universităţilor şi imediat după cei patru ani de licenţă vor să fugă afară. Astăzi, peste 5.000 de tineri încep anul întâi la Universitatea de Vest din Timişoara, Alături de ei, alţi 20.000 de colegi din anii mai mari îşi reiau cursurile.

Conform tredence Graduate Barometer peste 70 la sută dintre studenţii chestionaţi din Universitatea de Vest din Timişoara ar vrea să urmeze masteratul în altă ţară decât România. Asta pentru că, mai bine de 60 la sută dintre ei sunt îngrijoraţi de viitorul carierei lor. Programul de deschidere a  noului an universitar este unul amplu. Corul şi orchestra Facultăţii de Muzică vor concerta pentru studenţi, iar mai apoi va urma şi un curs festiv. Evenimentele încep astăzi, la ora 9.00.

Chiar dacă Universitatea de Vest nu se poate lăuda cu schimbări radicale în noul an, reprezentanţii instituţiei promit un sistem de învăţământ stabil şi o colaborare strânsă între cadrele didactice şi studenţi. „O să avem un parteneriat cu Organizaţia Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara. Ei ni l-au propus şi o să îl punem în practică", a confirmat Ioan Talpoş, rectorul UVT.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite