Renume construit din reuşitele absolvenţilor: UVT face lista celebrităţilor care au studiat acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai noi proiecte ale Universităţii de Vest din Timişoara îşi propune realizarea unui registru în care să apară cei mai vestiţi absolvenţi ai instituţiei, de la înfiinţare până acum.

Celebritatea şi renumele unora dintre absolvenţii facultăţilor din cadrul UVT sunt motiv de laudă pentru instituţie. Totuşi, nu orice absolvent cu rezultate poate fi trecut în acest registru. Criteriile de selecţie sunt destul de stricte şi ştafeta este una foarte ridicată. Contează în primul rând realizările profesionale ale candidaţilor, care trebuie să fi fost apreciaţi la nivel naţional şi internaţional. În registru vor fi cu siguranţă trecute personalităţile care au câştigat Premiul Nobel, profesorii universitari care activează în orice universitate din lume, persoane care au funcţii de demnitari sau au primit titluri de stat, sau premii ale Academiei Române. 

Printre cei care vor fi cu siguranţă incluşi în acest registru sunt Herta Muller, Simona Amânar, Gheorghe Ialomiţianu, László Borbély şi Ion Ariton, miniştri au Guvernului României. „Îi considerăm pe toţi aceşti absolvenţi drept membri ai comunităţii academice a Universităţii de Vest din Timişoara, iar porţile instituţiei le sunt mereu deschise", a declarat Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Prof. univ. Dr. Ioan Talpoş. Doar cinci la sută dintre absolvenţii UVT, vor apărea în acest registru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite