Tudor Pop face beatbox pe scena teatrului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul timişorean s-a specializat într-o tehnică specială de a face muzică folosind sunete proprii, produse din gât şi din gură.

PROFIL
Născut. 10.05.1993, Timişoara
Educaţie. Elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Bănăţean
Experienţă. Premiul pentru cel mai bun actor la festivaluri de teatru

Câteodată merge pe stradă cu capul plecat, mişcându-şi buzele fără însă să scoată vreun sunet. Cei care îl văd îl consideră probabil un ciudat. Nimeni nu ştie însă că Tudor face ce îi place, adică beatbox.
„Practic, beatbox-ul este tehnica de a face muzică folosind sunetele tale proprii. Scoţi sunete speciale de percuţie pe care le faci din gât, din gură. Câteodată trebuie să respiri pe nas”, a explicat liceanul.

Talent şi pasiune

Tudor a descoperit această tehnică în urmă cu aproape un an, când a şi început să experimenteze. „Am început să mă joc cu sunetele şi am început să îi stresez pe colegii de trupă pentru că repetam acelaşi sunet într-una”, a povestit tânărul. De trei ani, Tudor este membru al trupei de teatru a colegiului la care învaţă şi colegii lui au fost surprinşi să îl audă scoţând sunete ciudate. „S-au obişnuit cu mine şi m-au susţinut. Datorită lor am continuat să exersez”, a mai spus elevul. Alături de colegii săi de trupă, Tudor a participat la festivaluri de teatru naţionale de unde s-a întors mereu cu premii. Una dintre recunoaşterile talentului său este fără îndoială premiul pentru cel mai bun actor în cadrul unui festival de teatru care a avut loc în urmă cu o lună la Suceava. „Eu nu joc neapărat ca să primesc premiu, ci o fac din plăcere”, a spus tânărul.

Pentru licean, teatrul este pe primul loc şi mereu îşi dă silinţa ca rolurile pe care le interpretează să îi iasă cât mai bine.
„La teatru te poţi desprinde, uiţi de tot ce te apasă, chiar poţi să foloseşti ceea ce te deranjează pe scenă că să fie cât mai real. În plus transmiţi publicului ceva şi îl vezi că are o reacţie, ceea ce e foarte bine”, a mărturisit elevul.

Pentru că dă o şansă tuturor lucrurilor care îl atrag, Tudor a început să facă beatbox şi acum este hotărât să experimenteze până ajunge mai bun la asta. „Îmi place doar să combin şi să improvizez, dar încă nu ştiu să fac prea multe sunete, ritmuri mai complexe pe care să le susţin. Vreau să învăţ să fac un sunet care imită picătura de apă şi cântecul greierilor”, a spus liceanul.
În viitor, Tudor şi-a pus în cap să nu renunţe la actorie, mai ales dacă va mai avea parte de feedback-uri pozitive din partea celor care îl urmăresc pe scenă. Mai mult, va continua să facă beatbox de câte ori poate. „Acasă, la şcoală, la repetiţii cu trupa, fac peste tot”, a spus Tudor.

Întrebări şi răspunsuri
Crezi că e important ca tinerii să se implice şi în alte activităţi extraşcolare?
Da. E foarte important să facă ce le place. Să încerce orice. Dacă găsesc ceva extraordinar, merită să încerce, poate îşi dau seama că le place.

Te aşteptai să câştigi premiul pentru cel mai bun actor?
Ştiam că a fost bine, dar ştiam şi că mai sunt alţi doi băieţi care au jucat extraordinar. Nu ştiam exact la ce să mă aştept.

Ce-i place

„Îmi place foarte mult să las o impresie bună oamenilor şi îmi place să fac ceea ce îmi vine mie pe moment. Îmi place să reuşesc să fac ceea ce îmi propun, să simt că fac ceva care chiar îmi place, nu contează cât de bine iese“.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care se leagă de ceea ce fac eu fără să cunoască chestia asta mai bine şi nu-mi place să fiu înţeles greşit“.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite