UPDATE Lugojenii se pregătesc să inaugureze centura, timişorenii abia fac traseul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali s-au întâlnit azi pentru a aproba traseul centurii din partea de Sud a oraşului, porţiune care va asigura o şosea care să înconjoare Timişoara.

UPDATE ORA 16.50 Consilierii locali au aprobat prima variantă de traseu din cele patru propuse. Aceasta este şi cea mai ieftină. Singurul care s-a abţinut de la vot este consilierul local din partea PNL Ciprian Jichici, care şi-a argumentat atitudinea prin faptul că a primit foarte târziu proiectul supus votului şi nu a avut timp să-l analizeze.

Primarul Gheorghe Ciuhandu a convocat astăzi o şedinţă de Consiliu Local pentru aprobarea traseului Centurii Sud de ocolire a Timişoarei. Practic, în partea de Sud a oraşului se va intra pe centură în zona Şag, de unde drumul continuă prin sudul Girocului, zona Moşniţa, mai apoi zona Ghirodei şi Calea Lugojului, de unde se ajunge pe porţiunea construită deja spre Arad.

În fază iniţială s-au propus mai multe variante, dar Comisia de Circulaţie a ales această versiune, care are o lungime de 20,5 kilometri. „Joi este şedinţă de Guvern şi trebuie aprobare de la noi şi de la Consiliul Judeţean”, a justificat secretarul Ioan Cojocari necesitatea şedinţei extraordinare.

În timp ce autorităţile din Timişoara îşi bat capul să găsească traseul, lugojenii pun la punct inaugurarea şoselei de centură, construite în doi ani, cu „doar” trei luni întârziere. Cei 9,6 kilometri de centură de la Lugoj au costat aproape 21 de milioane de euro, proiect ce a fost realizat de concernul JV Monte Adriano şi Soares Da Costa, din Portugalia. Centura Lugojului va fi inaugurată în 15 iunie.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite